Pashouders

De informatie op deze pagina is bestemd voor de houders van een Maastricht Aachen Airport Pas.

Veiligheid op Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport hecht zeer veel waarde aan de veiligheid op de luchthaven. Dit merkt u bijvoorbeeld als u de vertrekhal in loopt. Er wordt dan gecontroleerd of u geen gevaarlijke voorwerpen bij zich heeft. Iedereen die het beschermd gebied betreedt wordt gecontroleerd. Ook de ruimbagage en de voorraden voor de winkels in het beschermd gebied worden gecontroleerd. In het programma "beveiligingsbewustzijn" is te lezen waarom deze controle zo belangrijk is voor een luchthaven.

Het programma "beveiligingsbewustzijn" is door de Europese Unie verplicht gesteld voor alle personen werkzaam in de beschermde gebieden van luchthavens.

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de Security test kunt u het zelfinstructieprogramma "beveiligingsbewustzijn" doornemen. Ook is het raadzaam om het zakboek Safety & Security door te nemen. U kunt dit zakboek ophalen bij het passenbureau en Airport Operations. Als laatste kunt u ter oefening de testvragen doorlezen. Dit zijn de vragen die u kunt verwachten op de Security test.

Uw werkgever is verantwoordelijk voor de instructie van zijn werknemers. Indien er medewerkers zijn die geen Nederlands spreken, is het aan de werkgever hiervoor voorzieningen te treffen.
 

Zelfinstructie beveiligingsbewustzijn
Meest gestelde vragen
Testvragen