Activiteiten & missie

Activiteiten & missie


Onze activiteiten

De activiteiten van Maastricht Aachen Airport zijn gericht op het transport van passagiers en vracht.

Maastricht Aachen Airport speelt een actieve rol in de stichting Maastricht Maintenance Boulevard welke de vliegtuigonderhoudbedrijven en onderwijsinstellingen op de luchthaven verenigt. Deze stichting beheert tevens een aantal innovatieprojecten op het gebied van vliegtuigonderhoud. Voor meer informatie over bovenstaande bedrijven kijkt op de website van AviationValley, voor meer informatie over de bedrijfsstructuur klik hier. Maastricht Aachen Airport is in de in 2011 gepubliceerde luchtvaartnota van de rijksoverheid aangewezen als luchthaven van nationaal belang.

Vracht

Vrachtverwerking is de belangrijkste activiteit op Maastricht Aachen Airport. Samen met luchtvaartmaatschappijen, expediteurs, importagenten, trucking bedrijven en andere bedrijven uit de vrachtsector streeft de luchthaven een wereldwijd netwerk van vrachtbestemmingen na om de logistieke ontsluiting van de regio te optimaliseren. Het gaat daarbij vooral om de Euregio Maas Rijn maar ook verder gelegen regio’s en/of landen. Voor enkele maatschappijen vervult MAA de rol van Europese hub.

Passagiers

Maastricht Aachen Airport werkt samen met luchtvaartmaatschappijen en touroperators aan het toevoegen van nieuwe routes aan het netwerk van bestemmingen, die aansluiten op de wensen van de Euregio Maas-Rijn. De luchthaven wil de inwoners en bedrijven in de Euregio een grote keuze aan diensten vanaf "hun" vliegveld aanbieden. Maastricht Aachen Airport streeft daarna naar een complete dienstverlening op het gebied van private en business aviation en is opengesteld voor general aviation verkeer.
    
Passagiersfaciliteiten omvatten alle reguliere activiteiten in en om de terminal, inclusief horeca gelegenheden, winkels, advertentie ruimte en parkeren

Vliegtuigonderhoud & onderwijs

Via deelneming in de stichting Maastricht Maintenance Boulevard werkt Maastricht Aachen Airport mee aan de ontwikkeling van deze bedrijfstak op en om de luchthaven. In deze stichting is bijvoorbeeld onderwijsinstelling Leeuwenborg/ACC (vliegtuigonderhoudopleidingen) vertegenwoordigd. Meer informatie vindt u op de website van Maastricht Maintenance Boulevard.