Bestemmingen

Alicante Antalya Bari Faro Girona Heraklion Katowice Lourdes Palma de Mallorca

Alicante

De stad ligt in een baai met moderne haven tegen een achtergrond met bergen en tropische palmbomen langs de straten. Vanaf de boulevard ziet u de historische kastelen en kloosters in de bergen. Deze zijn vandaag de dag nog altijd bewoond en verwelkomen u graag als bezoeker. Het Rambla district ligt in het stadscentrum. Hier vindt men vele uitgaansgelegenheden.

lees meer

Antalya

De Turkse Rivièra is al jaren populair bij zonaanbidders, cultuur- en natuurliefhebbers. De uitgestrekte stranden van badplaatsen als Alanya, Belek, Side en Kemer en de gastvrijheid van de bevolking staan garant voor een onvergetelijke vakantie. Antalya, met haar boulevards omgeven door palmen, haar indrukwekkende zeehaven en pittoreske oude stadgedeelte is één van de mooiste steden van Turkije.  De Turkse Rivièra het ideale uitgangspunt voor een ontdekkingstocht door het sprookjesachtige maanlandschap van Cappadocië. Hier bezoekt u kloosters, rotskerken, holwoningen en ondergrondse steden. Natuurliefhebbers kunnen genieten van watervallen, meren en Nationale Parken.

lees meer

Bari

Bari ligt in het Zuid-Italiaanse gebied Puglia, ook wel eens aangeduid als de hak van Italië. Dankzij de kustligging doen veel schepen de stad aan, zo is het een populaire aanmeerplaats voor cruiseschepen.De stad heeft een goed bewaard historisch centrum met een groot aantal pleintjes, kerken waaronder de Dom uit de 12e eeuw en als hoogtepunt het kasteel. Dankzij de kalkgesteenten zijn er rondom Bari ook grotten te vinden waarvan de Grotte Castellane de meest bezochte is.

lees meer

Faro


Ondanks het toerisme is de Algarve, met haar grillige rotskusten, beschutte zandstranden en schilderachtige vissersplaatsjes er in geslaagd veel van haar Portugese oorspronkelijkheid te bewaren. In het binnenland, met pittoreske dorpjes, groeien sinaasappels, amandelen en vijgen en sieren olijfbomen de heuvels. Op het strand van Carvoeiro liggen nog altijd felgekleurde vissersbootjes. U kunt de vissers hun vangst zien binnenhalen en de visspecialiteiten laten opdienen in een restaurantje met een heerlijk glas Vinho.

De bekendste plaats aan de Algarve is Albufeira met witte Moorse huisjes en sfeervolle pleintjes. In Praia de Rocha vindt u beschutte baaien. Het chiquere Vilamoura heeft een indrukwekkende jachthaven. Hier liggen in het glooiende landschap de beroemde golfbanen. 

 

 

lees meer

Girona

 


Girona ligt in het noorden van Spanje . De oude binnenstad ‘Barri Vell’ van Girona vindt u op de heuvel aan de rechteroever van de Riú Onyar. In dit gedeelte van de stad vindt u tal van mooie oude herenhuizen en monumentale panden die teruggaan tot de middeleeuwen. Hier ligt de kathedraal van Girona, het plein Plaça de la Independència, de oude stadsmuren en enkele originele Banys Àrabs, Arabische badhuizen. 

De Joodse wijk El Call staat bekend om het prachtige Agullana paleis, smalle steegjes en sfeervolle pleintjes.  

De la Rambla de la Libertad is de gezelligste winkelstraat van Girona. Het heeft leuke kleine boetieks en gezellige terrassen.

Op dinsdag- en zaterdagochtend is er een grote markt te vinden “Mercado de las Ri in het ‘Piscina bes del Ter”. aan de oevers van de rivier de Ter van Girona. 

lees meer

Heraklion


In het binnenland van het eiland lijkt het alsof het leven even heeft stilgestaan. De kleine witte huisjes en de bewoners in traditionele zwarte kleding bepalen hier de nog échte Griekse sfeer. Wie een excursie maakt naar historische opgravingen als het paleis in Knossos proeft de échte Griekse cultuur. In badplaatsen als Chersonissos, Agios Nikalaos en Rethymnon heerst een gezellige drukte.

De zuidkust heeft prachtige baaien, het palmenstrand van Vai en Preveli zijn uw bezoek waard. Geniet van het prachtige natuurschoon tijdens een wandeling door de Samariakloof.

lees meer

Katowice


Katowice ligt in het zuiden van Polen en is de hoofdstad van Silezië. Jaren stond de  industrie centraal. In Katowice wordt nu veel geinvesteerd in architectuur. Oude pleinen zijn opgeknapt en je vindt er brede promenades. Als je een stadstour maakt zie je uiteenlopende bouwstijlen. Renaissance, barok, art nouveau, modernisme.Rondom Katowice vind je bossen, bloemenvelden en het Reuzengebergte.

lees meer

Lourdes


Lourdes is gelegen in Zuid-Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën. Het stadje dankt haar bekendheid aan de verschijning van Maria. 

Miljoenen pelgrims bezoeken elk jaar dit bedevaartsoord. Dagelijks bezoeken duizenden mensen de grot waar Maria in 1858 achttien keer aan het meisje Bernadette verschenen is.

In Lourdes steekt men een kaarsje op en staat men stil bij de grot waar Maria verscheen. Achter in de grot bevindt zich de bron met het bronwater, waar vele zieken kracht uit putten. Dagelijks worden er diensten gehouden waarbij de pelgrims in alle talen worden toegesproken. Een mooi evenement is de lichtprocessie. ‘s Avonds gaan de pelgrims in de lichtprocessie mee met een brandende kaars in de hand.

lees meer

Mallorca


Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland Mallorca. Het eiland is al jaren één van de populairste toeristenbestemmingen van Europa. De bekendste toeristenplaatsen zoals Playa de Mallorca, Palma Nova en El Arenal liggen aan de zuidelijke kant van het eiland. De noordkant van het eiland is rustiger met Alcudia als populaire plaats voor gezinsvakanties. Ook het binnenland is echter de moeite waard, hier zijn twee berggebieden te vinden waarvan de Puig Major de hoogste piek heeft op 1445 meter

lees meer

Alicante

Vluchtdagen: ma | wo | vr

Winter 2016/2017 op ma + vr | Zomer 2017 op ma + wo + vr

Boek hier uw vlucht

Ryan Air

Antalya

Vluchtdagen: ma | do

Zomer 2017 20-4 t/m 30-10 op ma + do

Boek hier uw vlucht

Corendon

Bari

Vluchtdagen: wo | zo

Zomer 2017 op wo + zo

Boek hier uw vlucht

Ryanair

Faro

Vluchtdagen: wo | za

Zomer 2017 19-4 t/m 28-10 op wo + za

Boek hier uw vlucht

Corendon

Girona

Vluchtdagen: di | za

Zomer 2017 op di + za | juli ook op wo | augustus ook op ma

Boek hier uw vlucht

Ryanair

Heraklion

Vluchtdagen: ma | vr

Zomer 2017 21-4 t/m 30-10 op ma + vr

Boek hier uw vlucht

Corendon

Katowice

Vluchtdagen: ma | wo | vr | zo

Winter 2016/17 op ma + vr | Zomer 2017 wo + zo

Boek hier uw vlucht

Wizz air

Lourdes

Vluchtdagen: ma | di | wo | do | vr | za | zo

Zomer 2017 diverse vluchtdagen. Meer info via vnb.nl of huisvoordepelgrim.nl

Boek hier uw vlucht

Albastar

Palma de Mallorca

Vluchtdagen: wo | za

Zomer 2017 20-5 t/m 28-10 op wo + za

Boek hier uw vlucht

Germania