Loading...
De culinaire droom die Antalya heet
29jun

De culinaire droom die Antalya heet

Antalya

Antalya is de snelst groeiende stad in Turkije en toeristen van over de hele wereld hebben de geweldige mix van mooie stranden en traditionele Turkse cultuur ondertussen ontdekt.

De stad ligt aan de gelijknamige baai en telt bijna 700.000 inwoners. Na de jaren ’80 van de vorige eeuw toen het toerisme enorm opkwam in Turkije, is Antalya van een kleine provinciestad gegroeid naar de toeristische hub die het vandaag de dag is. Omgeven door het indrukwekkende Taurus gebergte en aan de zee gesloten door stranden of spectaculaire 12 meter diepe kliffen, is het te begrijpen waarom het zo populair geworden is. Naast de natuurlijke schoonheid is er ook veel te doen in de stad, net als in de provincie Antalya.

Antalya is een moderne internationale stad waar je alles vindt op culinair gebied. Alle keukens zijn er vertegenwoordigd. Je moet zeker een keer de Turkse keuken proberen. Het mooie in Antalya is dineren in de diverse sferen. Er zijn restaurants op de kliffen die van prachtige uitzichten genieten over de Middellandse zee, of u dineert in de Antalya Kaleici waar u de Romeinse tijd proeft en als laatste kunt u gezellig in de oude haven eten met de ondergaande zon op de achtergrond.

Alle blogs