Extensie(s): 2 mei

By 2 mei 2020 Omwonenden

Vanavond, 2 mei, vertrekken waarschijnlijk twee vluchten met een extensie na 23.00 uur vanaf Maastricht Aachen Airport. De extensies worden verleend op basis van de corona gerelateerde vracht. De exacte vertrektijden zijn nog niet duidelijk.

Een extensie mag de luchthaven verlenen aan vluchten met een vertraging veroorzaakt door een slot, een technisch mankement of slechte weersomstandigheden onderweg. De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) houdt hier toezicht op.

Een slot is de tijdperiode waarin een toestel mag vertrekken of landen vanaf een luchthaven. Een ATC-slot wordt opgelegd door de luchtverkeersleiding (Air Traffic Control). Zij houden bij het toekennen van slots onder andere rekening met de capaciteit in het luchtruim en streven een zo optimale doorstroming van het luchtverkeer na. Hierdoor kan het zijn dat vluchten later mogen vertrekken dan ze eigenlijk gepland stonden.

In verband met de COVID-19 crisis heeft ILT aangegeven coulant op te treden met betrekking tot het toezicht en de handhaving op het rechtmatig gebruik van de luchthaven tussen 23.00 uur en 0.00 uur voor zover dit corona gerelateerde vluchten betreft.