Loading...

Catania

 

Sicilië, met haar mooie stranden gelegen aan de blauwe Middellandse Zee en haar rijke historie, is een geliefde vakantiebestemming. Op de hoofdstad Palermo na, is Catania de grootste stad van Sicilië

Catania heeft invloed ondergaan van diverse beschavingen wat nu nog goed te zien is in diverse gebouwen uit de oudheid. Een uitbarsting van vulkaan Etna (op slechts 35 kilomter afstand van Catania) en een forse aardbeving zijn de reden waarom het historische centrum van Catania in Barokstijl is gebouwd. Het historische barokke centrum van de stad staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Enkele bekende bezienswaardigheden zijn: de kathedraal van Catania, het bisschoppelijk museum, de San Benedetto-kerk met haar prachtige fresco’s, de Via Etna met aan weerzijden van deze straat uitsluitend barokke gebouwen, en de Basilica della Collegiata. Via de trap vanaf het Piazza Duomo vind je een van de meest bekende en geliefde plekken van Catania: de vismarkt. Naast vis worden hier ook andere Siciliaanse specialiteiten aangeboden. Een van de bekendste inwoners van Catania was componist Bellini die enkele beroemde opera’s componeerde gedurende zijn korte leven.

Catania wordt ook wel het Milaan van Sicilië genoemd; dat komt vooral door de manier van handel drijven. Winkelen in Catania is bijzonder: dure winkelstraten zoals de Corso Italia worden afgewisseld met bijzonder goedkope winkelstraten zoals de Via Pacini.

 

Land: Italië
Beste reistijd: in maart en april staat het eiland in bloei. In mei en juni is het in Sicilië zonnig, maar niet te heet. In de zomer kan de temperatuur soms stijgen tot 35 à 40 graden.
Tijdverschil met Nederland: geen
Taal: Italiaans, maar er wordt ook een dialect gesproken.
Munteenheid:
Euro