Loading...

Enfidha

 

Een vakantie in Tunesië is de ideale mix tussen zon, strand, geschiedenis en cultuur. Laat je onderdompelen in Mediterrane sfeer

Tunesië is het kleinste land van Noord-Afrika en je vindt er een afwisselend landschap: lange zandstranden aan de kust, in het binnenland de hoge bergen van het Atlasgebergte en in het zuiden de Sahara. Met name door deze diversiteit is het al vaak decor geweest voor Hollywood films zoals the Gladiator en Star Wars.

De stad Enfidha ligt op minder dan uur rijden vanaf de steden Monastir en Sousse, en beschikt over een moderne nieuwe luchthaven. Vanuit Enfidha bereik je gemakkelijk diverse steden die de moeite waard zijn omwille van de medina’s en historische attracties die ze te bieden hebben.

Tunesië is een gastvrij en kindvriendelijk land, waardoor ook de allerkleinsten een onvergetelijke tijd beleven. Mahdia bijvoorbeeld is een rustige kuststad met brede stranden en een geleidelijk aflopende zeebodem. In de oude stad zijn genoeg winkeltjes en mooie moskeeën die de moeite waard zijn om te bezoeken. De grote vissershaven is natuurlijk een plek van bedrijvigheid waar je je ogen uit kunt kijken.

Ook Hammamet is goed te bereiden vanaf Enfidha. In het zuiden van Hammamet liggen diverse kindvriendelijke stranden; vrij rustig, veel ruimte en de mogelijkheid om te snorkelen om gekleurde vissen te spotten.

 

Beste reistijd: van maart t/m mei en van september t/m november
Tijdsverschil met Nederland: in Tunesië is het in de zomer 1 uur vroeger dan in Nederland, in de winter is er geen tijdsverschil.
Taal: Arabisch en Frans
Munteenheid: Tunesische Dinar (TND)