Loading...

Faro

 

Ervaar het authentieke Portugal in Faro: idyllisch en omgeven door een prachtige natuur. Een stukje Algarve waar het toerisme nog beperkt is.

Faro ligt in het zuiden van Portugal en is de hoofdstad van de Algarve. Het strand van Faro ligt aan de rand van de stad, wat ervoor zorgt dat het toerisme in de stad beperkt is gebleven. Het centrum van Faro is opgedeeld in twee gebieden. Het oudste gedeelte ligt dicht bij de kust en binnen de stadswallen en het andere gedeelte is iets minder oud en is wat uitgestrekter. Het mooie zandstrand van Faro is 5 km lang en ligt slechts op 5 minuten afstand van het vliegveld. Het is opmerkelijk dat dit mooie, afgelegen strand nog niet ontdekt is door buitenlandse vakantiegangers.

In het centrum van Faro vind je de oude jachthaven. Vanuit hier kun je gemakkelijk het stadscentrum verkennen, maar het is ook een ideale plek om te genieten van een terrasje of om te flaneren bij ondergaande zon. Ook worden vanuit de jachthaven diverse excursies georganiseerd. Verder kun je wandelen op verlaten eilandjes, dolfijnen gaan spotten en de grotten voor de kust van Praia Marinha bewonderen.

Faro is ook uiterst geschikt als citytrip!

Land: Portugal
Beste reistijd: maart t/m december
Tijdverschil met Nederland: 1 uur vroeger dan in Nederland
Taal: Portugees
Munteenheid: Euro