Loading...

Gambia

 

Dit kleinste land aan het vaste land van Afrika kent een extreme open cultuur. Gambianen zijn erg gastvrij en laten je graag delen in hun leven. Je vindt er prachtige witte zandstranden en dompelt je onder in de niet-westerse cultuur. Op de markten word je overweldigd door een veelheid aan geuren, kleuren en geluiden. Typische Afrikaanse drukte.

Het land van de glimlach. Gambia heeft haar naam te danken aan haar vorm, maar het zou net zo goed zo kunnen heten door de hartverwarmende lach waarmee je altijd begroet wordt.

Dit land is te mooi om alleen maar op het strand te liggen. In Gambia word je omgeven door tropische natuur. Langs de indrukwekkende Gambiarivier die dwars door het binnenland stroomt liggen groene natuurparken. Je komt er dieren tegen die je in eigen land alleen vindt in de dierentuin: krokodillen, apen, nijlpaarden. Maar ook meer dan 450 kleurrijke volgelsoorten. Bezoek een van de nationale parken, maar sla de savanne, mangroven en zoutvlakten niet over.

De hagelwitte stranden en de heldere warme zee maken dit tot een populaire bestemming voor een zonvakantie. Drink een cocktail bij een van de vele strandtentjes op het levendige Kololi Beach. Of ga naar het populairste strand van Gambia, Kotu.

Hou je van vissen, dan a je de rivier op of de zee, om net als de lokale bevolking je geluk te beproeven.
Gambia kent een hoog cultureel gehalte. Met een lange geschiedenis op het gebied van slavernij en veel verschillende dans- en muziekinvloeden.

Land: Gambia
Beste reistijd: mei t/m/ september
Tijdverschil met Nederland (zomertijd):
1 uur later dan in Nederland
Taal:
Afrikaans, Engels
Munteenheid: Gambiaanse dalasi