Loading...

Kos

 

Dit eiland geldt als een van de meest populaire bestemmingen onder Nederlandse toeristen: Kos! Een zonovergoten eiland dat geschikt is voor verschillende types vakanties.

Kos behoort tot de eilandengroep Dodekanesos, waar ook de eilanden Simi, Kalymnos en Rhodos toe behoren. Ze liggen ten oosten van het Griekse vasteland, tussen Griekenland en de Turkse kust. Vanaf Kos kun je zelfs met gemak de Turkse kustlijn zien. Er heerst een aangenaam klimaat: milde winters en de zomers zijn niet te heet.

Het eiland Kos heeft een grote variatie aan stranden met elk een eigen karakter: gemoedelijke baaitjes, sportplekken waar je kunt windsurfen, stranden voor het hele gezin waar drukte en gezelligheid de boventoon voeren, maar ook verlaten stukken zandstrand aan de zuidkust van Kos. Bovendien wappert op zowat alle stranden de Blue Flag (Internationale milieu onderscheiding voor schone en veilige stranden).

Kos ligt op korte vliegafstand van Nederland, heeft goed begaanbare wegen, en door de betaalbare huurauto’s kun je het eiland gemakkelijk verkennen. Of ontdek het eiland per fiets: het is grotendeels vlak tot licht golvend en er zijn mooie fietspaden aangelegd. Wellicht dat het daarom zo populair is bij Nederlandse toeristen.

Land: Griekenland
Beste reistijd: begin mei tot half oktober
Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later dan in Nederland
Taal: Grieks
Munteenheid: Euro