Loading...

Rhodos

 

Rhodos is een groen eiland. Het heeft veel naald- en olijfbomen, maar ook voldoende planten die met name in het voorjaar zorgen voor veel prachtige gekleurde bloemen.

Zonnige en warme zomers zorgen ervoor dat velen graag met vakantie gaan op Rhodos. Het behoort qua oppervlakte tot de wat grotere eilanden van Griekenland. Leuk om te weten is dat Rhodos dichter bij de Turkse kust ligt dan bij het Griekse vasteland. Het maakt deel uit van de eilandengroep Dodekanesos en ligt in het zuidoosten van Griekenland.

Aan de rotsachtige kust van Rhodos vind je de meest prachtige stranden. Een mooie bijkomstigheid is dat Rhodos de meeste zonuren van het hele Middellandse Zeegebied heeft.

Het is een compact eiland waardoor je gemakkelijk binnen een dag andere willekeurige locaties op het eiland kunt bereiken. Het is vrij gemakkelijk om het eiland te ontdekken. Zo zijn er in Rodos-stad bijvoorbeeld een haven en oude kasteelmuren te zien. Gezien de gunstige ligging van het eiland is het ook gemakkelijk om de naburige eilanden per boot te bezoeken.

Rhodos is de ideale uitvalsbasis voor diverse uitstapjes, zoals snorkelen in de Anthony Quinn Bay, een bezoek aan de Kámiros opgravingen of het vulkaaneiland Nissyros, de Glass Bottom Boat naar Lindos of een wandeling langs de 7 bronnen van Epta Piges.

Land: Griekenland
Beste reistijd: tussen april en oktober
Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later dan in Nederland
Taal: Grieks
Munteenheid: Euro