Loading...

Zakynthos

 

is een Grieks eiland van 400 vierkante kilometer, maar schijn bedriegt: vervelen ga je je hier zeker niet. Het heeft een mooie groene natuur, helderblauw water en authentieke en gezellige oude dorpjes.

Vanaf mei begint de temperatuur op dit eiland te stijgen, wat in de zomer kan oplopen tot 30 graden. De zomers op Zakynthos zijn dan ook warm en droog. Het is een ideale plek voor snorkelliefhebbers: ontdek de prachtige flora en fauna onder water. Zakynthos is met name bekend vanwege de bijzondere Caretta-Caretta schildpadden (dikkopschildpadden). Ieder jaar komen duizenden zeeschildpadden naar de stranden van Zakynthos om hier hun eieren te leggen.

In het noorden en westen vind je imposante, steile rotspartijen die tot ver in de lucht reiken en prachtige uitzichten opleveren. Het is aan te raden om de bezienswaardigheden van Zakynthos in het voorjaar te bezoeken, aangezien de temperatuur dan niet zo hoog oploopt. Het eiland heeft diverse mooie pleinen, waaronder het Solomosplein waar het museum met Post-Byzantijnse kunst ligt, en het San Marco-plein waar het museum van Solomos en Kalvos te vinden is. Vlakbij ligt ook de grootste en bekendste winkelstraat.

Je zintuigen worden optimaal geprikkeld op dit Griekse eiland. De salades, het vlees, de vis, de drankjes: alles lijkt net wat meer smaak te hebben en verfijnder te zijn.

Land: Griekenland
Beste reistijd: in het voor- en najaar. De zomers kunnen erg warm zijn op Zakynthos.
Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later dan in Nederland
Taal: Grieks
Munteenheid: Euro