Loading...

Maastricht Aachen Airport

We zijn een regionale, Limburgse luchthaven. Wij proberen de wereld voor de Limburge consument én het Limburgse bedrijfsleven, kleiner te maken. Door verbindingen via de lucht met plekken over de hele wereld.

We zijn er niet alleen voor onze klanten. We zijn er vooral voor de (EU)regio. Maastricht Aachen Airport zorgt (indirect) voor 1.500 arbeidsplaatsen en is daarnaast onmisbaar voor het bedrijfsleven in onze provincie.

Openingstijden

De luchthaven is geopend van 06.00 uur tot 23.00 uur met een extensieregeling tot 0.00 uur. dat betekent dat tussen 06.00 uur en 23.00 uur vliegtuigen mogen stijgen en landen. Tussen 23.00 uur en 0.00 uur mogen alleen vliegtuigen landen die een extensie hebben aangevraagd. De redenen waarvoor een extensie verleend mag worden zijn wettelijk bepaald.

Luchthavenbesluit

Alle luchthavens moeten in het bezit zijn van een luchthavenbesluit. Dit besluit omschrijft de kaders waarbinnen wij als luchthaven moeten blijven. In 2014 zijn wij gestart met de aanvraagprocedure voor de aanpassing van het bestaande Luchthavenbesluit. Deze aanpassing heeft voornamelijk betrekking op het gebruik van de volledige lengte van de startbaan. Het ontwerpbesluit voor deze aanpassing vindt u hier.

Aankomst- en vertrektijden

Op Teletekst zijn alle verwachte aankomst- en vertrektijden van de passagiers- en vrachtvluchten te bekijken. De general Aviation vluchten en lesvluchten (dus de ‘kleinere toestellen’) worden hier niet vermeld.