1
1

Gambia

Het land van de glimlach. Gambia heeft haar naam te danken aan haar vorm, maar het zou net zo goed zo kunnen heten door de hartverwarmende lach waarmee je altijd begroet wordt.

Dit land is te mooi om alleen maar op het strand te liggen. In Gambia word je omgeven door tropische natuur. Langs de indrukwekkende Gambiarivier die dwars door het binnenland stroomt liggen groene natuurparken. Je komt er dieren tegen die je in eigen land alleen vindt in de dierentuin: krokodillen, apen, nijlpaarden. Maar ook meer dan 450 kleurrijke volgelsoorten.

Bezoek een van de nationale parken, maar sla de savanne, mangroven en zoutvlakten niet over.

De hagelwitte stranden en de heldere warme zee maken dit tot een populaire bestemming voor een zonvakantie. Drink een cocktail bij een van de vele strandtentjes op het levendige Kololi Beach. Of ga naar het populairste strand van Gambia, Kotu.

Hou je van vissen, dan ga je de rivier op of de zee, om net als de lokale bevolking je geluk te beproeven.

Gambia kent een hoog cultureel gehalte. Met een lange geschiedenis op het gebied van slavernij en veel verschillende dans- en muziekinvloeden.

Kleurrijk Gambia

  • Republiek Gambia
  • Beste reistijd van mei t/m september
  • 1 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het tijdsverschil 2 uur vroeger.
  • Engels, Afrikaans
  • Gambiaanse dalasi
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Gambia

Op vakantie naar Gambia?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het zonovergoten Gambia en geniet van de prachtige stranden en vriendelijke mensen.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Culinair Antalya

Turkije

Bruisend Bodrum

Turkije

Bekijk alle bestemmingen