1
1

Lesbos

Het Griekse eiland Lesbos is alles wat je je bij Griekenland voorstelt. Historie, strand, bergen en natuur.

Niets doen is hier bijna zonde! Er is zoveel te doen, te zien en te beleven, maar dan doe je Lesbos absoluut tekort. Bezoek de verlaten stranden en oude kloosters, proef de olijfolie en kazen en kom bij in een van de zes geneeskrachtige bronnen.

Net als in de rest van Griekenland, word je hier met open armen ontvangen door de plaatselijke bevolking. Zo vriendelijk als de inwoners van Griekse eilanden zijn, vind je ze niet snel ergens!

Lesbos is een eiland dus er zijn strandjes en strandtenten in overvloed. Voor zonliefhebbers een waar paradijs!

De natuur en het landschap zijn op Lesbos prachtig en erg afwisselend: groene landschappen, uitgestrekte olijfboomgaarden, pijnbomen, onvruchtbare berglandschappen, bergen en heuvels met groene valleien, waanzinnige baaien, wouden met platanen en warmwaterbronnen.

De zoutvlaktes van Kalloni zijn geliefd onder pelikanen, flamingo’s, zwarte ooievaars en lepelaars. Ben je van plan de zoutvlaktes te bezoeken, stop je verrekijker dan alvast in je koffer.

In de buurt van Plomari, kun je enkele ouzo-distilleerderijen bezoeken, waar je een kijkje in de keuken krijgt en natuurlijk kunt proeven.
Het pittoresk Molyvos met haar geplaveide steegjes en prachtige zonsondergang is een van de leukste dorpjes Lesbos. Hou je van octopus? Dan zijn er restaurants waar de octopussen de hele dag buiten hangen te drogen aan een lijntje.

In het hippiedorpje Skala Eressos heerst een heerlijk relaxte sfeer. Je vindt er een mooi en rustig zandstrand, gezellige tavernes en knusse terrasjes aan de waterkant. Met ruime keuze om van de Griekse keuken te proeven met uitzicht op de heerlijke zee.

Hartelijk Lesbos

  • Griekenland
  • Beste reistijd van april t/m oktober
  • 1 uur later dan in Nederland
  • Grieks
  • Euro
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Rhodos

Op vakantie naar Lesbos?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het mooie Lesbos en geniet van dit prachtige Griekse eiland.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Weelderig Samos

Griekenland

Hartelijk Lesbos

Griekenland

Het groene Corfu

Griekenland

Bekijk alle bestemmingen