1
1

Met zijn rijke cultuur, heerlijke klimaat en prachtige stranden is Cyprus een populaire vakantiebestemming.

Als een van Europa’s meest zonzekere bestemming zeer gewild voor een zon-, zee- en strandvakantie. Maar een doorsnee vakantiebestemming is Noord-Cyprus zeker niet! Bijna iedereen kent Cyprus van het zuidelijke, Griekse deel. Slechts enkelen bezoeken het noordelijke, Turkse deel. En dat is echt zonde, want hier vind je rust en ruimte, afgelegen baaien, gouden zandstranden, sprookjeskastelen, ommuurde steden en verstilde dorpen.

Zoals Kyrenia, een halfuurtje rijden van de hoofdstad Nicosia. Door Cyprioten de mooiste stad van het eiland genoemd. Het stadje dat zich rondom de oude u-vormige haven heeft gevormd, is op alle vlakken charmanter dan welke stad dan ook op het eiland. Aan de kade met vissersboten, café’s en restaurants maak je kennis met de Cypriotische keuken, met Griekse en Turkse invloeden.

Bezoek je Nicosia, de enige gedeelde hoofdstad ter wereld? Vergeet dan niet je paspoort mee te nemen. Nicosia heeft drie grensovergangen waar je kunt oversteken. Tijdens het oversteken krijg je een stempel en kun je het andere deel bezoeken. Hoewel dit misschien omslachtig lijkt, is de hoofdstad het bezoeken meer dan waard. Door de mix van eeuwenoude cultuur en de moderne tijd, de Venetiaanse huizen en het uitgebreide winkelaanbod.

Op Cyprus ga je zo 10.000 jaar terug in de tijd met alle historie die nog bewaard is gebleven. De vele overblijfselen van oude beschavingen maken het eiland bijna tot een openluchtmuseum. Met talloze kerken, moskeeën, musea, opgravingen, kastelen en forten.

Maar ook natuurliefhebbers kunnen op Noord-Cyprus hun hart ophalen in het rotsachtige en groene berglandschap. Op het Karpas schiereiland wandel je in de ongerepte natuur. En ook het Kyreniagebergte is het bezoeken waard met de restanten van verschillende kastelen.

Wij begrijpen wel waarom Julius Caesar het eiland cadeau zou hebben gedaan aan zijn geliefde Cleopatra.

Even praktisch: aangezien veel plaatsnamen een andere naam hebben in het Turks dan in het Grieks, is een Turkse wegenkaart in Noord-Cyprus onontbeerlijk.

Pittoresk Noord-Cyprus

  • Cyprus
  • Beste reistijd van mei t/m oktober
  • 1 uur later dan in Nederland
  • Turks
  • Turkse lira
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Cyprus

Op vakantie naar Noord-Cyprus?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het onontdekte Noord-Cyprus en geniet van de zon, zee, stranden en rust.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Kleurrijke Egeïsche kust

Turkije

Culinair Antalya

Turkije

Bruisend Bodrum

Turkije

Bekijk alle bestemmingen