1
1

Ohrid

Een prachtige, zonnige plek vol bezienswaardigheden vinden dat nog niet ontdekt is door de massa. Wie wil dat nu niet?

In Ohrid, Noord-Macedonië, gaat je dat lukken! Hoewel het Meer van Ohrid tot de oudste ter wereld behoort en het een populaire watersportplek is, kennen velen de rijke cultuur van deze stad nog niet. Het antiek theater van Ohrid, maakt bijvoorbeeld deel uit van de werelderfgoedlijst van UNESCO en is pas aan het begin van de twintigste eeuw ontdekt. Het wordt bezocht door toeristen, maar er worden ook nog evenementen en concerten gehouden.

De stad Ohrid, beschikt ook over veel oude kerkjes en kloosters die je kunt bezoeken in combinatie met een wandeling door de natuur. Wat je zeker niet mag overslaan als je Ohrid bezoekt, is het Fort van Samuel. Dit duizend jaar oude fort vind je bovenop de heuvel waar Ohrid ook tegenaan is gebouwd. Bezoek het fort om de historische torens en stadsmuren te bekijken, maar óók omdat je dan een prachtig uitzicht over de stad hebt!

Wil je een letterlijke herinnering aan deze parel van de Balkan mee naar huis nemen? Koop dan een parel in deze stad. De parels worden door vier families volgens een geheim recept geproduceerd.

Ohrid: de parel van de Balkan

  • Noord-Macedonië
  • Beste reistijd van april t/m oktober
  • Geen tijdsverschil met Nederland
  • Macedonisch
  • Denar
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Ohrid

Op vakantie naar Ohrid?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het mooie Ohrid en geniet van de mooie stad en haar sfeer.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Betoverend Burgas

Bulgarije

Bekijk alle bestemmingen