1
1

Sardinië

Met maar liefst 1850 km kustlijn staat Sardinië met name bekend om haar prachtige stranden met talloze baaitjes, langgerekte witte stranden en mooie rotsformaties.

Sardinië is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het ligt precies tussen Italië en de Afrikaanse kust en heeft een aantal van de mooiste en schoonste stranden van de Mediterrane kust.

Alghero wordt ook wel ‘klein Barcelona’genoemd, vanwege de typisch Catalaanse uitstraling. Het eiland is door de tijd heen in handen geweest van zeevarende volkeren en heeft daardoor een geheel eigen cultuur en keuken. Een mooie mix van Italiaanse, Spaanse, Noord-Afrikaanse en Oosterse invloeden.

Het typisch Italiaanse badplaatsje Castelsardo, bestaat uit smalle steegjes en kleurrijke huizen; de ideale uitvalsbasis om Sardinië te ontdekken. Het is gelegen aan de noordkust van Sardinië en ligt onder een grote rots. Het is een nog vrij onbekende badplaatsmet veel boetiekjes en tientallen restaurantjes. In de directe nabijheid liggen prachtige zandstranden met kristalhelder water. Ook een ideale reisbestemming voor gezinnen met jonge kinderen, want het water loopt geleidelijk af en je kunt hier heerlijk snorkelen.

De kustlijn is nog redelijk onbebouwd en er zijn geen grote steden op Sardinië. Naast het strand valt er op het eiland veel te ontdekken. Het binnenland wordt gekenmerkt door heuvelachtig grasland bedekt met rozemarijn, cactusvijgen en dwergeiken.

Vanaf Maastricht Aachen Airport vlieg je in circa 2,5 uur naar de luchthaven Alghero in het noordwesten van het eiland.

Sfeervol Sardinië

  • Italië
  • Beste reistijd van maart t/m oktober
  • Geen tijdsverschil met Nederland
  • Italiaans
  • Euro
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Sardinië

Op vakantie naar Sardinië?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het mooie Sardinië en geniet van deze prachtige omgeving.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Tutti Sicilië

Italië

Smaakvol Bari

Italië

Sfeervol Sardinië

Italië

Bekijk alle bestemmingen