1
1

Sicilië

Een authentieke reisbestemming, die veel te bieden heeft. Proef Italië in al haar prachtige facetten.

Sicilië, met haar mooie stranden gelegen aan de blauwe Middellandse Zee en haar rijke historie, is een geliefde vakantiebestemming. Hier leef je het goede Italiaanse leven.

Sfeervolle Italiaanse dorpjes en steden, mooie stranden, de Italiaanse keuken, levendige markten en bijzondere bezienswaardigheden. Om alles te zien en te beleven is een huurauto geen overbodige luxe. Of  maak een rondreis! Want aan mooie dorpjes op Sicilië geen gebrek.

Het zuidoosten van Sicilië staat bekend als de barokdriehoek, vanwege de barokke dorpskernen. Maak met de auto een rondje langs plaatsjes als Modica, Ragusa, Enna en Noto.

Iedereen kent Sicilië is natuurlijk van de Etna. Deze actieve vulkaan is de belangrijkste bezienswaardigheid aan de oostkust van Sicilië. Je maakt hier mooie wandelingen op de flanken van de vulkaan, of voor de echte sportieveling een tocht naar de top, waar je vier vulkaankraters vindt.

Palermo is de hoofdstad van Sicilie. De stad is een boeiende mix met invloeden uit het mediterrane gebied en het Midden-Oosten. Je vind er schitterende architectuur, sfeervolle pleinen, kleurrijke markten en rijke culinaire tradities. Ga je Palermo ontdekken, bekijk de stad dan ook eens van boven. Veel gebouwen zoals de kathedraal van Palermo kun je beklimmen.

Op de hoofdstad Palermo na, is Catania de grootste stad van Sicilië. Catania heeft invloed ondergaan van diverse beschavingen wat nu nog goed te zien is in diverse gebouwen uit de oudheid. Winkelen in Catania is bijzonder: dure winkelstraten zoals de Corso Italia worden afgewisseld met bijzonder goedkope winkelstraten zoals de Via Pacini.

Trapani is een wat minder bekende reisbestemming, maar daarom zeker niet minder de moeite waard. De westkust van Sicilië is minder bekend, maar juist hierdoor wel authentieker. Trapani is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Trapani. Het is een havenstad, waardoor de stad bruist en gezelligheid uitstraalt.

De echte ‘must-seens’ van Sicilie zijn de Capella Palatina het stadje Syracuse, natuurgebied Riserva Naturale Oasi Faunistica di Vendicari, de Tempelvallei en Scala dei Turchi. Deze Turkse Trappen zijn een verzameling van spierwitte krijtrotsen.

Hou je van het authentieke Italië? Dan hou je van Sicilië!

Tutti Sicilië

  • Italië
  • Beste reistijd van maart t/m oktober
  • Geen tijdsverschil met Nederland
  • Italiaans
  • Euro
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Sardinië

Op vakantie naar Sicilië?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het mooie Sicilië en geniet van deze prachtige omgeving.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Tutti Sicilië

Italië

Smaakvol Bari

Italië

Sfeervol Sardinië

Italië

Bekijk alle bestemmingen