Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Opleidingsmogelijkheden

Medewerkers hebben recht op een veilige werkomgeving. Daarom is het noodzakelijk jouw medewerkers de juiste trainingen en opleidingen aan te bieden. Maastricht Aachen Airport leidt haar eigen medewerkers op om aan de strenge internationale veiligheidseisen te voldoen die aan een luchthaven worden gesteld. Er is dus geen betere plek om jouw medewerkers kennis te laten maken en op te leiden om bij te dragen aan hun eigen veilige werkomgeving.

BedrijfsHulpVerlening (BHV)
Bij een noodsituatie, zoals een brand in je bedrijf of een ernstig ongeval, moet zo snel mogelijk de juiste hulp worden geboden. Daarom zijn werkgevers verplicht medewerkers op te leiden tot BedrijfsHUlpVerleners (BHV-er).
Een bedrijfshulpverlener (bhv’er) komt binnen je organisatie in actie bij calamiteiten. Hij of zij kan eerste hulp verlenen bij ongevallen, een brand bestrijden en meehelpen bij een evacuatie.
Je kunt nu jouw medewerkers een training BHV aanbieden op Maastricht Aachen Airport. Neem voor meer informatie contact met ons op

Heftruckrijbewijs
Heftrucks gebruik je voor het laden, lossen en verplaatsen van producten en materialen. Een veilige werkplek betekent ook dat jouw medewerkers weten hoe ze met een heftruck om moeten gaan. Daarvoor volgen ze vanaf nu een eendaagse opleiding tot heftruckchauffeur.

Helicopter Landing Officer (HLO)
Om helikopters veilig te laten landen, moet je ze ter plaatse assisteren. Dit gebeurt door de Helicopter Landing Officer (HLO). De HLO is de ogen aan de grond voor de helikopterpiloot en ziet toe op de veiligheid op het helikopterdek. Om Helicopter Landing Officer te worden, moet je een training doorlopen die door de nationale luchtvaartautoriteit is goedgekeurd. Je volgt deze training binnenkort op Maastricht Aachen Airport.

HelikopterBrandbestrijdingZiekenhuis (HBZ)
Deze training is bedoeld voor Helicopter Landing Officer (HLO) of Helicopter Deck Assistant (HDA). In deze training leer je alles over het bestrijden van een helikopterbrand en het uitvoeren van reddingsacties.

Herhalingstrainingen
Heb je een van bovenstaande certificaten behaald? Dan dien je jouw kennis en vaardigheden regelmatig op te frissen met herhalingstrainingen.

Contact

Meer weten over de opleidingsmogelijkheden van Maastricht Aachen Airport? Vul dan onderstaand formulier in:

Aanvraag film- of fotografielocatie