Wij houden onze directe buren en omwonenden graag op de hoogte van alles wat speelt op Maastricht Aachen Airport. Hier lees je alles over het vliegverkeer, de luchthaven zelf en ontwikkelingen.

Maastricht Aachen Airport

We zijn een regionale, Limburgse luchthaven. Wij proberen de wereld voor de Limburgse consument én het Limburgse bedrijfsleven, kleiner te maken. Door verbindingen via de lucht met plekken over de hele wereld.

We zijn er niet alleen voor onze klanten. We zijn er vooral voor de (EU)regio. Maastricht Aachen Airport zorgt (indirect) voor 1.760 arbeidsplaatsen in Limburg en is daarnaast onmisbaar voor het bedrijfsleven in onze provincie.

Luchthavenbesluit

Alle luchthavens moeten in het bezit zijn van een luchthavenbesluit. Dit besluit omschrijft de kaders waarbinnen wij als luchthaven moeten blijven. In 2014 zijn wij gestart met de aanvraagprocedure voor de aanpassing van het bestaande Luchthavenbesluit. Deze procedure is eind 2018 stopgezet. Er wordt een nieuw luchthavenbesluit voorbereid dat economisch haalbaar moet zijn en moet passen binnen de concessie. In dialoog met belanghebbenden, waaronder de omwonenden, wordt onder meer verkend of er mogelijkheden zijn om hinder te vermijden.

Openingstijden

De luchthaven is geopend van 06.00 uur tot 23.00 uur met een extensieregeling tot 0.00 uur. dat betekent dat tussen 06.00 uur en 23.00 uur vliegtuigen mogen stijgen en landen. Tussen 23.00 uur en 0.00 uur mogen alleen vliegtuigen vertrekken en landen die een extensie hebben aangevraagd. De redenen waarvoor een extensie verleend mag worden zijn wettelijk bepaald.

Melding bij calamiteit

In het geval van calamiteiten zijn wij van 05.00 uur tot 23.00 uur bereikbaar via 043 358 9999 (kies 3 voor de havendienst). Buiten deze tijden is de luchthaven gesloten.

Vortexprogramma

Lees hier meer informatie over dakschade als gevolg van vliegverkeer naar Maastricht Aachen Airport.

Meer informatie

Bekijk ook ons algemeen nieuws, buurtnieuws, of onze agenda voor activiteiten en ontwikkelingen rondom Maastricht Aachen Airport.

Vragen?

Op deze pagina lees je alles over onze luchthaven. Van vergunningen tot vliegroutes, van informatie over onze operatie tot informatie over de infrastructuur.

Nieuws

NieuwsOmwonenden
9 september 2022

Dienstweg vernieuwd

Maandag 12 september starten de werkzaamheden aan de dienstweg aan het maintenance platform (Charlie) aan het noordoosten van de luchthaven. Dit is de weg die aan luchtzijde loopt van het…
NieuwsOmwonenden
9 september 2022

Baanrenovatie Maastricht Aachen Airport definitief naar Dura Vermeer

De uitvoering van de bouwwerkzaamheden voor de baanrenovatie van Maastricht Aachen Airport is na een Europese aanbesteding definitief gegund aan Dura Vermeer Regionale Projecten uit Den Bosch. De baanrenovatie staat…
Bekijk alle berichten

Bijeenkomsten

1 februari 2022

Voorontwerp inpassingsplan proefdraaien

25 juni 2020

Remote tower webinar Maastricht Aachen Airport

Bekijk alle bijeenkomsten