Wij houden onze directe buren en omwonenden graag op de hoogte van alles wat speelt op Maastricht Aachen Airport. Hier lees je alles over het vliegverkeer, de luchthaven zelf en ontwikkelingen.

Maastricht Aachen Airport

We zijn een regionale, Limburgse luchthaven. Wij proberen de wereld voor de Limburgse consument én het Limburgse bedrijfsleven, kleiner te maken. Door verbindingen via de lucht met plekken over de hele wereld.

We zijn er niet alleen voor onze klanten. We zijn er vooral voor de (EU)regio. Maastricht Aachen Airport zorgt (indirect) voor 1.760 arbeidsplaatsen in Limburg en is daarnaast onmisbaar voor het bedrijfsleven in onze provincie.

Luchthavenbesluit

Alle luchthavens moeten in het bezit zijn van een luchthavenbesluit. Dit besluit omschrijft de kaders waarbinnen wij als luchthaven moeten blijven. In 2014 zijn wij gestart met de aanvraagprocedure voor de aanpassing van het bestaande Luchthavenbesluit. Deze procedure is eind 2018 stopgezet. Er wordt een nieuw luchthavenbesluit voorbereid dat economisch haalbaar moet zijn en moet passen binnen de concessie. In dialoog met belanghebbenden, waaronder de omwonenden, wordt onder meer verkend of er mogelijkheden zijn om hinder te vermijden.

Openingstijden

De luchthaven is geopend van 06.00 uur tot 23.00 uur met een extensieregeling tot 0.00 uur. dat betekent dat tussen 06.00 uur en 23.00 uur vliegtuigen mogen stijgen en landen. Tussen 23.00 uur en 0.00 uur mogen alleen vliegtuigen vertrekken en landen die een extensie hebben aangevraagd. De redenen waarvoor een extensie verleend mag worden zijn wettelijk bepaald.

Melding bij calamiteit

In het geval van calamiteiten zijn wij van 05.00 uur tot 23.00 uur bereikbaar via 043 358 9999 (kies 3 voor de havendienst). Buiten deze tijden is de luchthaven gesloten.

Lees hier meer informatie over dakschade als gevolg van vliegverkeer naar Maastricht Aachen Airport.

Meer informatie

Bekijk ook ons algemeen nieuws, buurtnieuws, of onze agenda voor activiteiten en ontwikkelingen rondom Maastricht Aachen Airport.

Vragen?

Op deze pagina lees je alles over onze luchthaven. Van vergunningen tot vliegroutes, van informatie over onze operatie tot informatie over de infrastructuur.

Nieuws

Geen categorieOmwonenden
7 juni 2021

Onderhoud en reparatie Platform en randweg Noord

Nu de onderhoudswerkzaamheden aan de baan succesvol zijn afgerond starten we met het vernieuwen van de Randweg Noord. Dit is de weg die Platform Noord verbindt met het Maintenance platform…
NieuwsOmwonenden
6 juni 2021

Terugblik werkzaamheden

Vorige week maandag sloten we om 14.00 uur onze deuren voor vliegverkeer, zodat we enkele noodzakelijke reparaties konden uitvoeren aan o.a. de start- en landingsbaan. Wij kijken tevreden terug op…
Bekijk alle berichten

Bijeenkomsten

25 juni 2020

Remote tower webinar Maastricht Aachen Airport

4 februari 2020

Bijpraatsessie baanconfiguratie Maastricht Aachen Airport 17 januari

Bekijk alle bijeenkomsten