1
1

Tenerife

Tenerife heeft zijn uiterst aangenaam suptropisch klimaat te danken aan de ligging voor de Afrikaanse kust.

Hierdoor is het grootste eiland van de Canarische Eilanden één van de weinige Europese vakantiebestemmingen waar het vrijwel het hele jaar goed toeven is.

De vulkanische oorsprong van het eiland staat garant voor een prachtig, veelzijdig maar vooral verrassend landschap. De Pico del Teide is ontstaan doordat een enorme oervulkaan zichzelf opblies. Hoewel de laatste uitbarsting van de vulkaan El Teide in 1909 plaatsvond, bestaat er nog steeds een kleine kans op uitbarstingen. In het Nationaal Park Teide waan je je in een science fiction film met zwarte brokken lavasteen, vlaktes met vulkanisch zand en rotsformaties. Maar door de vruchtbare lavagrond vind je hier allerlei soorten planten en struiken.

Voor een actieve vakantie is Tenerife met sterke passaatwinden van de Atlantische Oceaan een waar paradijs voor surfers en windsurfers. Of je bewondert de andere kanten van het prachtige eiland terwijl je gaat paragliden of duiken. Maar ook fietser en wandelaars komen in het afwisselende berglandschap aan hun trekken.

Toch bezoekt het gros van de toeristen Tenerife bezoekt om te genieten van het aangename weer. Lekker op het strand of aan het zwembad. En niet ver van de kust kom je tot 26 verschillende soorten walvisachtigen tegen. Van (blauwe) walvissen tot dolfijnen en zelfs orka’s.

Bezoek dit populaire eiland en ervaar het zelf.

Fascinerend Tenerife

  • Spanje
  • Beste reistijd mei t/m oktober, hele jaar aangenaam klimaat
  • 1 uur vroeger dan in Nederland
  • Spaans
  • Euro
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Trapani

Op vakantie naar Tenerife?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het mooie Tenerife en geniet van de mooie stad en haar sfeer.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Tutti Sicilië

Italië

Smaakvol Bari

Italië

Sfeervol Sardinië

Italië

Bekijk alle bestemmingen