1
1

Zakynthos

is een Grieks eiland van 400 vierkante kilometer, maar schijn bedriegt: vervelen ga je je hier zeker niet. Het heeft een mooie groene natuur, helderblauw water en authentieke en gezellige oude dorpjes.

Vanaf mei stijgt de temperatuur op dit eiland 30 graden in de zomer. De zomers op Zakynthos zijn dan ook warm en droog. Hou je van snorkelen? Dan is dit de ideale plek met prachtige flora en fauna onder de waterspiegel. Zakynthos is vooral bekend om haar bijzondere Caretta-Caretta schildpadden (dikkopschildpadden). Ieder jaar komen duizenden zeeschildpadden naar de stranden van Zakynthos om hier hun eieren te leggen.

In het noorden en westen vind je imposante, steile rotspartijen die tot ver in de lucht reiken en prachtige uitzichten opleveren. Het is aan te raden om de bezienswaardigheden van Zakynthos in het voorjaar te bezoeken, aangezien de temperatuur dan nog niet zo hoog is. Het eiland heeft diverse mooie pleinen, waaronder het Solomosplein met een museum met Post-Byzantijnse kunst ligt en het San Marco-plein waar je het museum van Solomos en Kalvos vindt. Vlakbij ligt ook de grootste en bekendste winkelstraat.

Je zintuigen worden optimaal geprikkeld op dit Griekse eiland. De salades, het vlees, de vis, de drankjes: alles lijkt net wat meer smaak te hebben en verfijnder te zijn.

Het ruige Zakynthos

  • Griekenland
  • Beste reistijd is in het voor- en najaar. De zomers zijn erg warm.
  • 1 uur later dan in Nederland
  • Grieks
  • Euro
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Zakynthos

Op vakantie naar Zakynthos?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het mooie Zakynthos en geniet van dit prachtige Griekse eiland.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Verbluffend Kreta

Griekenland

Zonovergoten Kos

Griekenland

Historische Rhodos

Griekenland

Bekijk alle bestemmingen