1
1

Faro

Ervaar het echte Portugal in Faro: idyllisch en omgeven door een prachtige natuur. Een stukje Algarve waar het toerisme nog beperkt is.

Faro ligt in het zuiden van Portugal en is de hoofdstad van de Algarve. Het strand van Faro ligt aan de rand van de stad, waardoor het toerisme in de stad beperkt blijft. Het centrum van Faro is opgedeeld in twee gebieden. Het oudste gedeelte ligt dicht bij de kust en binnen de stadswallen. Het andere gedeelte is iets minder oud en is wat uitgestrekter. Het mooie zandstrand van Faro is 5 kilometer lang en ligt slechts op 5 minuten afstand van het vliegveld. Het is opmerkelijk dat dit mooie, afgelegen strand nog niet ontdekt is door buitenlandse vakantiegangers.

In het centrum van Faro vind je de oude jachthaven. Vanuit hier erken je gemakkelijk het stadscentrum. Maar het is ook een ideale plek om te genieten van een terrasje of om te flaneren bij ondergaande zon. Vanuit de jachthaven ga je mee op een van de excursies. En dat is nog niet alles: je wandelt hier op verlaten eilandjes, spot dolfijnen en bewondert de grotten voor de kust van Praia Marinha.

Faro is ook uiterst geschikt als citytrip!

Verborgen Faro

  • Portugal
  • Beste reistijd van maart t/m december
  • 1 uur vroeger dan in Nederland
  • Portugees
  • Euro
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Faro

Op vakantie naar Faro?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het mooie Faro en geniet van dit prachtig stukje Portugal.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Fascinerend Tenerife

Spanje

Vriendelijk Alicante

Spanje

Veelzijdig Gran Canaria

Spanje

Bekijk alle bestemmingen