Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Check-in

Check-in balies 2,5 uur vóór vertrek open

De check in opent 2,5 uur voor vertrek. Je hebt vervolgens een uur en 45 minuten de tijd om in te checken en je bagage af te geven. Verder is het handig de check-in procedures van jouw luchtvaartmaatschappij goed na te lezen. Ze kunnen namelijk per maatschappij verschillen. Daarvoor kun je ook terecht bij het reisbureau waar je hebt geboekt.

Op tijd inchecken is belangrijk. Zijn de check-in balies gesloten, dan ontvang je geen boarding pass meer. De boarding pass heb je nodig om mee te kunnen met de vlucht.

Online inchecken

Hou je er niet van om in de rij te wachten voor de check in? Dan doe je dit gewoon thuis. Vanuit je luie stoel via de website van je luchtvaartmaatschappij. Met je boardingpass (print of op je smartphone) check je in de terminal je eigen bagage nog in bij een van de check in zuilen. Let wel zelf goed op de geldigheid van je reisdocumenten (paspoort of identiteitskaart) voor jouw bestemming.

Bagage drop off zuilen

Bij binnenkomst in de terminal zie je drie blauwe zuilen. Als je online hebt ingecheckt, kun je hier je bagage inchecken. Je scant hier jouw boarding pass en krijgt meteen een kofferlabel. Dit label bevestig je zelf aan je (ruim)bagage waarna je deze zelf op de band plaatst. Zo kun je bij aankomst op de luchthaven snel van je kop koffie genieten.

Heb je nog vragen? Bij de servicebalie helpen we je graag verder.

Bij aankomst op het vliegveld ga je naar de incheckbalie van de maatschappij waarmee je vliegt. Welke rij voor jou is bedoeld, zie je aan de borden boven de incheckbalies. Heb je thuis ingecheckt en alleen handbagage bij je, dan kun je meteen doorlopen naar de vertrekhal.

Vergeet je ticket en geldig identiteitsbewijs niet bij de check-in!

Bij het inchecken vragen we naar je ticket en een geldig identiteitsbewijs. Afhankelijk van je bestemming is dat een paspoort of een identiteitskaart.

Bagage

Bij het inchecken krijg je een label met streepjescode aan je koffer, zodat het op de juiste bestemming aankomt.
Nadat je koffer op verboden voorwerpen is gescand, wordt het in het ruim van het vliegtuig geladen. Ook controleren we of je handbagage niet te zwaar of te groot is. Verder mogen er geen vloeistoffen in zitten.

Check de bagage regels

Bekijk voordat je op reis gaat de incheckprocedures van jouw luchtvaartmaatschappij.

  • Meld je 2 uur vóór vertrek bij de incheckbalie
  • Bij vragen kun je terecht bij onze informatiebalie
  • Denk aan je ticket en een geldig identiteitsbewijs
  • Check je koffer op gewicht en vloeistoffen
  • Check je stoelnummer en gate

Bijna aan boord….

Als je bent ingecheckt, is het tijd om te ontspannen. In Travelicious Bar-Resto op de 1e verdieping of in de Travelicious Gate Bar in de vertrekhal. De vertrekhal vind je naast de incheckbalies.

Bij binnenkomst in de vertrekhal  ga je door een detector om te kijken of je metalen of gevaarlijke voorwerpen bij je hebt. Datzelfde doen we met je handbagage. In de vertrekhal kun je nog even winkelen of iets eten of drinken. Of even ontspannen in een van de vele comfortabel fauteuils met oplaadpunt voor je telefoon.  En natuurlijk kun je gebruik maken van onze gratis wifi.

De boardingpass die je bij het inchecken ontvangt, heb je nodig bij het aan boord gaan. Er staat ook je stoelnummer op. Bij sommige maatschappijen mag je zelf bepalen waar je gaat zitten.

Er zijn verschillende gates om bij het vliegtuig te komen. Let goed op welke doorgang jij moet hebben.

We roepen om wanneer het boarden van een vlucht begint. De vertrektijd van jouw vlucht staat bovendien op de informatieschermen.

Vlieg je naar een niet-Schengenland, dan controleren we je paspoort nog één keer voordat je aan boord gaat.

Welke landen zijn Schengenlanden?