1
1

Kos

Dit eiland geldt als een van de meest populaire bestemmingen onder Nederlandse toeristen: Kos! Een zonovergoten eiland dat geschikt is voor verschillende types vakanties.

Kos behoort tot de eilandengroep Dodekanesos, waar ook de eilanden Simi, Kalymnos en Rhodos bij horen. Je vindt ze ten oosten van het Griekse vasteland, tussen Griekenland en de Turkije. Vanaf Kos kun je zelfs met gemak de Turkse kustlijn zien. Er heerst een aangenaam klimaat: milde winters en de zomers zijn niet te heet.

Het eiland Kos heeft een grote variatie aan stranden met elk een eigen karakter: gemoedelijke baaitjes, sportplekken waar je kunt windsurfen, stranden voor het hele gezin waar drukte en gezelligheid de boventoon voeren, maar ook verlaten stukken zandstrand aan de zuidkust van Kos. Bovendien wappert op zowat alle stranden de Blue Flag (Internationale milieu onderscheiding voor schone en veilige stranden).

Kos ligt op korte vliegafstand van Nederland, heeft goed begaanbare wegen en door de betaalbare huurauto’s kun je het eiland op eigen houtje verkennen. Of ontdek het eiland per fiets: het is grotendeels vlak tot licht golvend en je vindt er mooie fietspaden. Misschien dat het daarom zo populair is bij Nederlandse toeristen.

Zonovergoten Kos

  • Griekenland
  • Beste reistijd van begin mei t/m halverwege oktober
  • 1 uur later dan in Nederland
  • Grieks
  • Euro
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Kos

Op vakantie naar Kos?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het mooie Kos en geniet van deze prachtige omgeving.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Verbluffend Kreta

Griekenland

Zonovergoten Kos

Griekenland

Historische Rhodos

Griekenland

Bekijk alle bestemmingen