1
1

Kreta

Nergens kom je zo’n oprecht aardige en gastvrije eilandbevolking tegen als op Kreta.

Breng je een bezoek aan de binnenlanden van dit Griekse eiland, dan lijkt het alsof de tijd er stil heeft gestaan. De hoofdstad Heraklion ligt aan de noordkust van Kreta en is een stad met karakter. Het heeft een bruisende sfeer gezellige terrasjes, shops en typische eethuizen met Griekse specialiteiten.

De kleine witte huisjes en de bewoners in traditionele zwarte kleding bepalen hier het beeld. Wie een excursie maakt naar de historische opgravingen, zoals het paleis in Knossos, maakt kennis met de échte Griekse cultuur. In badplaatsen als Chersonissos, Agios Nikolaos en Rethymnon heerst een gezellige drukte.

Een echte aanrader is de (16 kilometer lange) wandeling door de Samaria Kloof, de smalste kloof van de wereld. Op sommige plaatsen is de kloof maar vier meter breed, maar de rotswanden wel 500 meter hoog! Een intense en zeer indrukwekkende ervaring.

Wil je graag eens kennismaken met de Griekse cultuur, dan is Kreta zeker een mooie bestemming.

Verbluffend Kreta

  • Griekenland
  • Beste reistijd van februari t/m december
  • 1 uur later dan in Nederland
  • Grieks
  • Euro
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Heraklion

Op vakantie naar Kreta?

Velen gingen je al voor. Lees hier wat andere reizigers van Kreta vinden of boek meteen en vlieg met Corendon naar het gastvrije Kreta. Boek nu of lees verder

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Verbluffend Kreta

Griekenland

Zonovergoten Kos

Griekenland

Historische Rhodos

Griekenland

Bekijk alle bestemmingen