1
1

Kreta

Nergens kom je zo’n oprecht aardige en gastvrije eilandbevolking tegen als op Kreta.

Klik hier voor activiteiten & huurauto’s in Kreta

Breng je een bezoek aan de binnenlanden van dit Griekse eiland, dan lijkt het alsof de tijd er stil heeft gestaan. De hoofdstad Heraklion ligt aan de noordkust van Kreta en is een stad met karakter. Het heeft een bruisende sfeer gezellige terrasjes, shops en typische eethuizen met Griekse specialiteiten.

De kleine witte huisjes en de bewoners in traditionele zwarte kleding bepalen hier het beeld. Wie een excursie maakt naar de historische opgravingen, zoals het paleis in Knossos, maakt kennis met de échte Griekse cultuur. In badplaatsen als Chersonissos, Agios Nikolaos en Rethymnon heerst een gezellige drukte.

Een echte aanrader is de (16 kilometer lange) wandeling door de Samaria Kloof, de smalste kloof van de wereld. Op sommige plaatsen is de kloof maar vier meter breed, maar de rotswanden wel 500 meter hoog! Een intense en zeer indrukwekkende ervaring.

Wil je graag eens kennismaken met de Griekse cultuur, dan is Kreta zeker een mooie bestemming.

Verbluffend Kreta

  • Griekenland
  • Beste reistijd van februari t/m december
  • 1 uur later dan in Nederland
  • Grieks
  • Euro
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Heraklion

Op vakantie naar Kreta?

Velen gingen je al voor. Lees hier wat andere reizigers van Kreta vinden of boek bij onze reispartner Kupers een compleet verzorgde reis naar Keta.

Boek nu!

Boottocht eiland Dia

Ga mee met een boottocht van een halve dag vanuit Heraklion naar het eiland Dia.

Foodtasting tour

Maak kennis met het beste eten dat Kreta te bieden heeft. Maak een onvergetelijke reis door de lokale wijnen en lekkernijen van Heraklion.

Archeologisch Museum

Verken het op een na grootste Archeologisch Museum van Griekenland vervolgd met een historische tocht door het stadscentrum van Heraklion.

Knossos Palace

Ervaar tijdens de rondleiding door Knossos Palace een verbazingwekkend paleis uit de bronstijd. Knossos wordt beschouwd als de oudste stad van Europa.

Huurauto’s Heraklion

Direct in een huurauto stappen nadat je bent geland? Dat kan! Reserveer jouw huurauto direct online. Klik hier voor het aanbod.

Santorini tour

Geniet van een boottour naar Santorini. Reis comfortabel op een moderne boot en in bussen met airconditioning terwijl je meer te weten komt over dit prachtige eiland.

Catamaran cruise

Geniet van een adembenemende catamaran-dagtocht naar het eiland Dia. Inclusief ontbijt & lunch!

Quad safari

Verken de bergen van Kreta tijdens een begeleide quadervaring vanuit Chersonissos.