1
1

Gran Canaria

Voor een zonnige vakantie zit je in de zomer goed op Gran Canaria.

Veel toeristen komen naar Gran Canaria om de zon op te zoeken. En niet voor niets. Met meer dan 80 stranden en toeristische badplaatsen zoals Playa del Inglés zit je hier het hele jaar door goed. Maar hierdoor vergeet je bijna wat het eiland nog meer te bieden heeft!

Zoals het hart van de wijk Vegueta. De historische kern van Las Palmas. Met het indrukwekkende Plaza de Santa Ana, waar je de Cathedral de Santa Ana vindt met er tegenover Casa Consistorial. Achter de kathedraal ligt het Casa de Cólon. Een paleis uit de vijftiende eeuw met een fraaie gotische entree waardoor je het Columbusmuseum betreedt.

Of wat dacht je van de schitterende natuur, spectaculaire ravijnen, en mooie (berg)dorpjes. Gran Canaria heeft net als de andere Canarische eilanden een vulkanisch oorsprong. Een huurauto is een must om alle mooie plekken op het eiland te ontdekken. Ga ook zeker buiten de gebaande paden en ontdek valleien vol palmen, het landschap met overal cactussen en de bergen met de naaldbomen. Van weelderig groene valleien tot goudgele zandduinen, het is allemaal echt de moeite waard!

Ook als je van geschiedenis en archeologie houdt zit je hier goed. In de musea en archeologische vindplaatsen herleven vroegere tijden. Maar ook in de (nog steeds bewoonde) rotswoningen in de rotswanden van de Barranco de Guayadeque. De inwoners van dit dorp leven vandaag de dag nog steeds in de authentieke grotwoningen die in de pre-Spaanse tijd zijn uitgehakt.

Zoveel te zien en te beleven! Teveel om op te noemen. Maar Dunas de Maspalomas moet toch ook echt genoemd worden. Een stukje Sahara, dat overgewaaid lijkt vanuit het Afrikaanse vasteland. En het dorpje Mogan, waarvan het microklimaat door UNESCO erkend is als een van de gezondste ter wereld.

Ontdek zelf hoe bijzonder Gran Canaria is.

Veelzijdig Gran Canaria

  • Spanje
  • Beste reistijd van mei t/m oktober, hele jaar aangenaam klimaat
  • 1 uur vroeger dan in Nederland
  • Spaans
  • Euro
  • Corendon Airlines
Boek nu!
MASPALOMAS WEATHER

Op vakantie naar Gran Canaria?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het mooie Gran Canaria en geniet van de mooie stranden en omgeving.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Populaire Costa del Sol

Spanje

Vriendelijk Alicante

Spanje

Hola Barcelona!

Spanje

Bekijk alle bestemmingen