1
1

Rhodos

Rhodos is een groen eiland. Het heeft veel naald- en olijfbomen, maar ook voldoende planten die met name in het voorjaar zorgen voor veel prachtige gekleurde bloemen.

Zonnige en warme zomers zorgen ervoor dat Rhodos een populair eiland is. Het behoort qua oppervlakte tot de grotere eilanden van Griekenland. Leuk om te weten is dat Rhodos dichter bij de Turkse kust ligt dan bij het Griekse vasteland. Het maakt deel uit van de eilandengroep Dodekanesos en ligt in het zuidoosten van Griekenland.

Aan de rotsachtige kust van Rhodos vind je de prachtigste stranden. En Rhodos heeft de meeste zonuren van het hele Middellandse Zeegebied heeft.
Het is een compact eiland waardoor je binnen een dag andere locaties op het eiland kunt bereiken. Het is vrij gemakkelijk om het eiland te ontdekken. Zo zijn er in Rodos-stad bijvoorbeeld een haven en oude kasteelmuren. Gezien de gunstige ligging van het eiland bezoek je ook zo een van de naburige eilanden per boot te bezoeken.

Rhodos is de ideale uitvalsbasis voor diverse uitstapjes, zoals snorkelen in de Anthony Quinn Bay, een bezoek aan de Kámiros opgravingen of het vulkaaneiland Nissyros, de Glass Bottom Boat naar Lindos of een wandeling langs de 7 bronnen van Epta Piges.

Het historische Rhodos

  • Griekenland
  • Beste reistijd van april t/m oktober
  • 1 uur later dan in Nederland
  • Grieks
  • Euro
  • Corendon Airlines
Boek nu!
Rhodos

Op vakantie naar Rhodos?

Plan je reis met Corendon of boek meteen en vlieg met Corendon Airlines naar het mooie Rhodos en geniet van deze prachtige omgeving.

Boek nu!

Bekijk ook deze bestemmingen!

Verbluffend Kreta

Griekenland

Zonovergoten Kos

Griekenland

Historische Rhodos

Griekenland

Bekijk alle bestemmingen