Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

PCA gebruik voor koeiencharter

By 16 februari 2021Omwonenden

Tijdens het laden van de vorige koeiencharter op onze luchthaven werd op instructie van de luchtvaartmaatschappij de APU gebruikt. De APU (generator in de staart van het toestel) zorgt namelijk voor de koeling van het toestel en zorgt ervoor dat de temperatuur niet te hoog wordt voor de dieren.

De APU zorgt voor een hoog fluitende, hinderlijke toon. Om deze hinder terug te dringen, kochten we vorig jaar een PCA, die de koeling en verwarming van een toestel gedurende grondtijd over kan nemen.  

Naar aanleiding van meldingen van omwonenden over dit APU gebruik hebben we de luchtvaartmaatschappij gevraagd de instructies aan te passen. Dit is inmiddels gebeurd en het toestel dat gisteravond geladen werd met koeien is gedurende de grondtijd aangesloten op de PCA.