Coronavirus

Momenteel gaat vliegen vanaf onze luchthaven iets anders dan je misschien gewend bent:

Lees hier alle belangrijke informatie over het Coronavirus en Maastricht Aachen Airport. Klik hier.

Coronavirus

Will you be traveling by plane soon? Then prepare yourself properly. Things are different than you might be used to. Read all important information about the Coronavirus and Maastricht Aachen Airport here. Click here

Coronavirus

Reisen Sie demnächst mit dem Flugzeug? Dann bereiten Sie sich gut vor. Es wird anders sein, als Sie es vielleicht gewohnt sind. Lesen Sie hier alle wichtigen Informationen zum Coronavirus und Maastricht Aachen Airport.

Le Coronavirus

Voler actuellement de notre aéroport est être différentes de ce à quoi vous êtes habitué:

Lisez toutes les informations importantes sur le coronavirus et Maastricht Aachen Airport ici. Cliquer ici.

PCA gebruik voor koeiencharter

By 16 februari 2021 Omwonenden

Tijdens het laden van de vorige koeiencharter op onze luchthaven werd op instructie van de luchtvaartmaatschappij de APU gebruikt. De APU (generator in de staart van het toestel) zorgt namelijk voor de koeling van het toestel en zorgt ervoor dat de temperatuur niet te hoog wordt voor de dieren.

De APU zorgt voor een hoog fluitende, hinderlijke toon. Om deze hinder terug te dringen, kochten we vorig jaar een PCA, die de koeling en verwarming van een toestel gedurende grondtijd over kan nemen.  

Naar aanleiding van meldingen van omwonenden over dit APU gebruik hebben we de luchtvaartmaatschappij gevraagd de instructies aan te passen. Dit is inmiddels gebeurd en het toestel dat gisteravond geladen werd met koeien is gedurende de grondtijd aangesloten op de PCA.