1
1

Girona

Op slechts 90 kilometer afstand van Barcelona ligt op de heuvel aan de rechteroever van de Riú Onyar het Noord-Spaanse Girona.

Klik hier voor hotels, huurauto’s en activiteiten in de Costa Brava.

Girona wordt ook wel ‘de stad van de vier rivieren’ genoemd. De stad ademt een bijzondere sfeer. De Joodse wijk El Call staat bekend om haar prachtige Agullana paleis, smalle steegjes en sfeervolle pleintjes. La Rambla de la Libertad is met haar boetiekjes en uitnodigende terrassen misschien wel de gezelligste winkelstraat in Girona. Op dinsdag- en zaterdagochtend vind je aan de oevers van de rivier de beroemde ‘Mercado de las Ribes del Ter’-markt.

De stad is een steeds populairder wordende bestemming voor een citytrip. Het is goed te combineren met een bezoek aan Barcelona. Het historische centrum van Girona kenmerkt zich door smalle straatjes, tapas restaurants en ontelbare trappen. De tapas in de stad zijn van een bijzonder hoog niveau!

Girona ligt slechts op 90 kilometer afstand van Barcelona en er is een directe treinverbinding tussen beide steden. Met de hogesnelheidstrein duurt een reis naar Barcelona slechts 40 minuten.

Ryanair vliegt iedere dinsdag en zaterdag vanaf Maastricht Aachen Airport naar Girona. Klik hier om een vlucht te boeken.

Hola Girona!

  • Spanje
  • Beste reistijd van maart t/m oktober
  • Geen tijdsverschil met Nederland
  • Spaans
  • Euro
  • Ryanair
Boek nu!
Girona

Op vakantie naar Girona?

Velen gingen je al voor. Klik hieronder om jouw vlucht naar Girona te boeken.

Boek nu!

Hotels Girona

Of je nu in Girona verblijft of in omliggende steden zoals Barcelona; het aanbod is enorm. Klik hier voor het aanbod.

Huurauto Girona

Direct in een huurauto stappen nadat je bent geland? Dat kan! Reserveer jouw huurauto direct online. Klik hier voor het aanbod.

Taxi Girona

Stap nadat je geland bent in Girona direct in een taxi richting jouw verblijf of het stadscentrum. Klik hier om een taxi te reserveren.

OV Tuzla

Met het openbaar vervoer naar Barcelona? Dat kan! De reistijd per bus bedraagt ongeveer 75 minuten. Tickets zijn te koop op de luchthaven van Girona.

Sagrada familia

Krijg toegang tot Gaudi’s onvoltooide meesterwerk en verken Barcelona’s meest bezochte bezienswaardigheid. Klik hier voor meer informatie & tickets.

Camp Nou

Breng een bezoek aan Camp Nou, de thuishaven van FC Barcelona. Deze tour is ontworpen voor de échte voetballiefhebber. Klik hier voor tickets.

Game of Thrones

Ontdek de filmlocaties van Game of Thrones seizoen 6 tijdens deze rondleiding door Girona. Klik hier voor meer informatie & tickets.

Girona Art Museum

Ontdek een divers ensemble van unieke werken van Catalaanse kunst in het Girona Art Museum. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Bekijk ook deze bestemmingen!

Historisch Girona

Spanje

Populaire Costa del Sol

Spanje

Vriendelijk Alicante

Spanje

Bekijk alle bestemmingen