Skip to main content

Game of thrones in Girona

By 16 augustus 2018oktober 19th, 2018Girona

Zeg je Girona, dan begint men vaak over Barcelona. Niet zo gek, als je bedenkt dat Girona op slechts 90 kilometer van Barcelona ligt en er een directe treinverbinding is tussen beide steden. Maar in Girona valt al zoveel te beleven dat je nog tijd tekort komt om Barcelona te bezoeken.

Girona is de ideale bestemming als je de typische Spaanse sfeer wil proeven maar geen drukte wenst zoals in Barcelona. In Girona is de middeleeuwse sfeer nog steeds een beetje te bespeuren. Via kleine steegjes en binnenpleintjes van de Joodse wijk, kun je ineens midden in een Arabisch badhuis staan of een middeleeuws paleis betreden zoals het Fontana d’Or. Eén van de best bewaarde Joodse wijken ligt in Girona en is dan ook zeker een bezoekje waard.

De rivier Onyar deelt Girona in tweeën, wat een prachtig plaatje oplevert wanneer je op één van de bruggen over de rivier heen kijkt. Je ziet dan de bijzonder gekleurde huizen als het ware over de rivier heen hangen. TIP: ga eens op de brug Pont de les Peixatereis Velles staan en je wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht. Vergeet je camera niet, want je kunt hier de mooiste foto’s maken van deze typisch Spaanse omgeving.

Tip voor de ijsliefhebber: de ijssalon van Rocambolesc, zeer bekend vanwege de bijzondere ijsjes.

Ben je fan van “Games of Thrones”? Dan zul je ook nog wat bekende plekjes tegen komen.