Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Op vakantie met kinderen

By 12 september 2018september 14th, 2021Voorbereid op reis

Vliegen met kinderen een gedoe? Dat valt wel mee. Zeker als je je goed voorbereid. Zoals met onderstaande tips.

1. Reis je alleen met je kind?
En heb je geen of gezamenlijk ouderlijk gezag? Zorg er dan altijd voor dat je toestemming hebt van de andere ouder. Download hier (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland) het formulier en laat het ondertekenen door de andere ouder. Heb je alleen ouderlijk gezag, of is de andere ouder overleden? Zorg dan ook voor aanvullende documenten. Zo voorkom je oponthoud bij de controle.
2. Neem de tijd
Kinderen houden over het algemeen niet van haasten. En met kinderen, kan er zich altijd iets onverwachts voordoen dat leidt tot oponthoud. Plan daarom ruim. En neem de tijd. Ook met in- en uitstappen. Je hoeft niet persé de eerste te zijn die het toestel verlaat.
3. Snacks en drinken
Wachten duurt soms lang. Op het boarden, de koffers of het vervoer naar je hotel. Helemaal voor kinderen. En vertragingen komen nu eenmaal voor. Ben hier op voorbereid en zorg dat je altijd iets van eten en drinken bij je hebt voor je kleintje. Want vaak is het aanbod hiervan bijvoorbeeld bij de bagageband in de aankomsthal beperkt.
4. Naam en telefoonnummer
Ben je bang dat je je kind in de drukte kwijt raakt? Geef hem of haar een armbandje met jouw naam en telefoonnummer. Mochten jullie elkaar onverhoopt uit het oog verliezen, dan worden jullie op deze manier weer het snelst herenigd.
5. Handbagage
Probeer vooraf in te schatten wat je onderweg nodig kunt hebben en pak slim in. Houd hierbij ook rekening met onvoorziene situaties zoals vertraging of ongelukjes. Een extra setje kleding, genoeg babydoekjes en extra eten is geen overbodige luxe. En neem een leeg flesje mee. Dit kun je altijd op een toilet met water vullen om te drinken. Neem ook iets mee waar ze op kunnen zuigen. Dit helpt als je kind last krijgt van zijn of haar oren. Baby’s krijgen vaak een flesje om ze te laten slikken.
6. Babyvoeding
Op veel luchthavens mag je babymelk en babyvoeding in containers van meer dan 100ml meenemen langs de security. Het veiligheidspersoneel zal de containers openen om de inhoud te controleren, maar dit neemt nooit veel tijd in beslag. Ga voor de zekerheid na hoe jouw luchthavens hier mee omgaan.
7. Kinderwagen of buggy
Vaak mag je een kinderwagen of buggy gratis meenemen tijdens een vliegreis. Deze komt dan in het ruim bij de andere bagage. Meestal kun je de buggy meenemen tot aan het vliegtuig en krijg je hem ook weer meteen terug bij het uitstappen. Check dit bij jouw luchtvaartmaatschappij en de luchthavens waar jij gebruik van maakt.
8. Afleiding
Het ligt erg voor de hand, maar laat je kind een eigen tas inpakken met speelgoed voor onderweg. Afleiding is nog altijd de beste remedie tegen lange wachttijden. En als je kind plezier heeft, heb jij dat ook.
9. ‘s nachts of overdag reizen
Als je het voor het kiezen hebt, kies dit dan bewust. Sommige kinderen reizen liever ’s avonds zodat ze een groot deel van de tijd slapen. Anderen liever overdag omdat ze onderweg niet makkelijk in slaap vallen. Jij kent je eigen kind het beste.
10. Beperk wachttijden
Is het mogelijk om online in te checken? Met kinderen is dat geen overbodige luxe. Je voorkomt zo dat je met je kind in de rij staat voor de check in.
11. Eigen stoel of op schoot?
Over het algemeen mag je kinderen tot 2 jaar op schoot nemen. Er is dan een speciale veiligheidsgordel die je moet gebruiken. Deze krijg je van het cabinepersoneel. Zij leggen je ook uit hoe je deze moet gebruiken.
12. Kijk de safetyfilm
Ondanks dat je hem waarschijnlijk al vaak hebt gezien, met een kind gelden er andere procedures. Kijk de film aandachtig. Mocht je onverhoopt in een noodsituatie terecht komen weet je dan in ieder geval meteen hoe te handelen.
13. Extra drinken
De lucht in het vliegtuig is droog. Hierdoor hebben kinderen (met name baby’s) meer vocht nodig dan normaal. Geef je borstvoeding? Dan is het verstandig om zelf ook extra te drinken tijdens de vlucht.
14. Bereid je kind voor
Leg je kind vooraf al uit hoe je verwacht dat de reis gaat lopen. Online vind je verschillende filmpjes die je hierbij kunnen helpen. Je kind herkent dit tijdens de reis en je kunt samen de vergelijking maken van jullie reis met het filmpje.
15. Blijf rustig en geniet
Gebeurt er iets onverwachts? Of reageert je kind niet zoals jij het zou willen? Blijf rustig. Hoe goed je je kind ook voorbereid, het blijft spannend voor hem of haar. Dus blijf zelf gewoon rustig en probeer je kind een veilig gevoel te geven. En vraag indien nodig om hulp of informatie.