Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Joost Meijs nieuwe CEO Maastricht Aachen Airport

By 9 juli 2024Nieuws

Joost Meijs wordt per 1 oktober 2024 de nieuwe CEO van Maastricht Aachen Airport. Meijs volgt Jonas van Stekelenburg op als directeur van NV HBLM waar de werkmaatschappijen Maastricht Aachen Airport BV en Maastricht Aachen Airport Beheer & Infra toe behoren.

De Raad van Commissarissen (RvC) benoemt Joost Meijs vanwege zijn ruime leidinggevende ervaring en uitgebreide trackrecord in de luchtvaart. Zo was hij eerder CEO van Eindhoven Airport en Aruba Airport. De aandeelhouders en de ondernemingsraad van NV HBLM zijn zeer verheugd met zijn benoeming.

‘Met de komst van Joost Meijs halen we een zeer ervaren luchthavenbestuurder in huis’, aldus Frans Weekers, voorzitter van de RvC van NV HBLM. ‘Zijn ervaring in de luchtvaart is indrukwekkend en sluit zeer goed aan op wat Maastricht Aachen Airport nodig heeft. We zien in Joost de CEO die Maastricht Aachen Airport naar een toekomstbestendige en omgevingsbewuste luchthaven leidt’.

Onder leiding van Joost Meijs ontwikkelde Eindhoven Airport zich van 2008 tot 2019 naar een volwassen luchthaven. Meijs heeft onder meer leiding gegeven aan de ‘Proefcasus Eindhoven Airport’, waarbij – met een advies van Dhr. Pieter van Geel – een duurzame ontwikkeling van Eindhoven Airport na 2019 is uitgewerkt.

Van 2019 tot 2024 navigeerde Meijs, als CEO van Aruba Airport, de luchthaven door de pandemie en werd er gewerkt aan een succesvolle implementatie van de langetermijnstrategie. Deze strategie is er op gericht om de luchthaven te transformeren tot een van de meest duurzame en toekomstgerichte luchthavens in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Daarnaast werd de eerste fase van Gateway 2030 opgeleverd, een omvangrijk investeringsprogramma van meer dan USD 300 mio in de luchthaven.

Meijs speelde een sleutelrol in de oprichting van de Dutch Caribbean Cooperation of Airports (DCCA) met als doel de veiligheid, connectiviteit en duurzaamheid van de luchthavens in de regio te verbeteren. Een opmerkelijke prestatie van dit initiatief was het vertrek vanaf Aruba Airport van het eerste elektrische vliegtuig in het Caribische luchtruim in 2022.

‘Ik heb veel zin om, samen met alle collega’s van de luchthaven en de belanghebbende partijen, te gaan werken aan deze uitdagende klus. Maastricht Aachen Airport heeft het potentieel om een gezonde, toekomstbestendige en omgevingsbewuste luchthaven te worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken’, aldus Joost Meijs.