Skip to main content

Tijdelijk vrachtverkeer tussen 06.00 en 07.00

By 12 november 2018januari 31st, 2019Nieuws, Omwonenden

Vanwege werkzaamheden op Birmingham Airport verleent Maastricht Aachen Airport toestemming aan BDA Logistics om tussen 06.00 uur en 07.00 uur te landen op Maastricht Aachen Airport. Dit geldt voor de periode van 5 november tot en met 5 december 2018.

Maastricht Aachen Airport heeft in maart van dit jaar alle vrachtluchtvaartmaatschappijen verzocht hun schema aan te passen zodat zij tussen 06.00 uur en 07.00 uur geen gebruik maken van de luchthaven om te landen of op te stijgen. Deze maatregel volgde op het verzoek van omwonenden om de activiteiten in de vroege ochtend te beperken. Alle maatschappijen hebben hier gehoor aan gegeven zolang dit hun operatie niet in de weg zou staan.

Maastricht Aachen Airport sluit niet uit dat ook andere luchtvaartmaatschappijen gebruik zullen maken van de vroege ochtend. ‘Deze maatregel hebben we destijds tijdelijk ingevoerd. We staan uitzonderingen toe indien dit noodzakelijk is voor de operatie van de airlines, zoals ook aangekondigd tijdens de CRO vergadering van 25 oktober’, aldus Jos Roeven, managing director van Maastricht Aachen Airport.

BDA Logistics voert het merendeel van de vluchten uit met een Zimex ATR, een kleiner vrachttoestel.