Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Van Paus tot President

Het hebben van een vliegveld in de buurt is een voordeel als het gaat om evenementen met belangrijke gasten uit het buitenland, zoals Pinkpop. Verschillende grote namen uit de popgeschiedenis zijn in de voorbije jaren met hun eigen vliegtuigen in ‘Beek’ geland, zoals de Rolling Stones, Paul McCartney, Bruce Springsteen en vele anderen.
Ook musici als Eros Ramazotti, Peter Tosh, Julio Iglesias en Tina Turner hebben gebruik gemaakt van ‘de Limburgse luchthaven’. Een VIP is zeker ook de Britse miljardair Richard Branson die met zijn maatschappij Virgin Atlantic in de jaren tachtig een lijndienst opent op Londen. Hij wordt door een complete harmonie onthaald. De klassieke Viscount met z’n opvallend grote ramen laat zich na een paar jaar niet meer zien op MAA.

Recent stonden grote getalen fans klaar voor de komst van de voetbalploeg van Liverpool met Virgil van Dijk. Het Duitse nationale elftal, Racing Genk, AC Milan, PSV, Ajax, Bayern München, AS Roma en Real Madrid gebruikten allemaal de Limburgse luchthaven.

Verdrag van Maastricht

Het houden van een Europese topconferentie zoals die in 1991, die leidde tot het beroemde ‘Verdrag van Maastricht’, zou onmogelijk zijn geweest zonder de aanwezigheid van een vliegveld in de directe omgeving. Op die natte zondagavond in december landen achtereenvolgens onder meer de Franse president François Mitterrand, de Britse premier John Major en de Duitse bondskanselier Helmut Kohl.

Mega operatie

De aankomst van Paus Johannes Paulus II is een grote operatie, temeer omdat hij op het vliegveld ook een openluchtmis opdraagt.

Maar het bezoek van de Amerikaanse president George Bush spant de kroon. Het is de grootste VIP-operatie uit de geschiedenis van MAA.
Hij bezoekt de Amerikaanse militaire begraafplaats en overnacht op Château St. Gerlach. De beveiligingsmaatregelen zijn ongekend voor Limburg. En uiteindelijk landen achter elkaar twee identieke jumbo’s van het type Boeing 747 in de bekende lichtblauwe kleuren. In de eerste zit de president en zijn gevolg, in de tweede zijn medewerkers en de Amerikaanse pers.

TEFAF

VIP’s komen ook jaarlijks als de kunstbeurs TEFAF in MECC Maastricht wordt geopend. Vanuit de hele wereld komen dan de grote kunstverzamelaars met hun privé-jets, waardoor de platforms rondom de landingsbaan behoorlijk vol raken.
Ook leden van het Koninklijk Huis maakten regelmatig gebruik van de Zuid-Limburgse luchthaven . Prins Bernhard, Koningin Juliana, Koningin Beatrix en Willem-Alexander landden op de luchthaven.

André Rieu

Een wereldster die MAA als thuishaven gebruikt, is André Rieu. Hij vliegt zeer regelmatig van de luchthaven, die op 10 minuten van zijn huis in Maastricht ligt. ‘Voor mij is dat heel prettig. Als we met het orkest naar een Europese stad vliegen, dan huren we meestal een Fokker 100. En als ik zelf voor interviews en afspraken in bijvoorbeeld Lissabon of Boekarest moet zijn, dan vlieg ik met een Citation, zo’n kleinere privé-jet. Het grote voordeel is de snelheid en de goede service. Ik kan meestal met de auto het platform oprijden. We verliezen geen tijd met allerlei procedures. En bij aankomst van een vermoeiende reis ben je zo weer thuis, dat is wel heel fijn.’