Reis je binnenkort met het vliegtuig? Bereid je dan goed voor. Het gaat er anders aan toe dan je misschien gewend bent. Op de luchthaven én in het vliegtuig gelden een aantal nieuwe regels. Zo willen we samen met de luchtvaartmaatschappijen voorkomen dat het corona virus zich verspreidt onder onze passagiers en medewerkers.

Lees voor je vertrekt alles wat je moet weten over deze nieuwe regels. Je vindt deze informatie in je reisdocumenten, op de website van je luchtvaartmaatschappij, hier en op www.nederlandwereldwijd.nl.

Maatregelen

Alle passagiers en onze luchthavenmedewerkers moeten zich aan deze regels houden. Allereerst gelden voor iedereen de bekende maatregelen van RIVM:

  1. Hoest en nies in je elleboog
  2. Was je handen regelmatig
  3. Gebruik schone papieren zakdoekjes
  4. Blijf thuis als je niet lekker bent

Op de luchthaven zelf is ook een en ander veranderd. Vertrek je vanaf Maastricht Aachen Airport? Lees dan alles goed door voor vertrek.

Inchecken
We vragen iedereen vooraf online in te checken. Dan kun je bij de ingang meteen door naar de securitycheck. Heb je ruimbagage? Dan kun je deze zelf inchecken via een van onze bagage drop off zuilen.

Hygiëne
Op verschillende plekken vind je desinfectiestations voor je handen.

Regels per bestemming
In elk land gelden andere regels. Verdiep je in de maatregelen die voor jouw vakantieland gelden. Lees op Rijksoverheid.nl de meest actuele informatie.

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Gebruik schone papieren zakdoekjes
  • Blijf thuis als je niet lekker bent
  • Vermijd drukte

Vluchtinformatie

Jouw luchtvaartmaatschappij heeft als eerste informatie over jouw vlucht. Wijzigt er iets, dan krijg jij zelf persoonlijk bericht. De medewerkers van Maastricht Aachen Airport hebben geen informatie beschikbaar over jouw persoonlijke situatie. Heb je vragen over jouw vlucht, neem dan contact op met jouw luchtvaartmaatschappij.