Coronavirus

Momenteel gaat vliegen vanaf onze luchthaven iets anders dan je misschien gewend bent:

Lees hier alle belangrijke informatie over het Coronavirus en Maastricht Aachen Airport. Klik hier.

Coronavirus

Will you be traveling by plane soon? Then prepare yourself properly. Things are different than you might be used to. Read all important information about the Coronavirus and Maastricht Aachen Airport here. Click here

Coronavirus

Reisen Sie demnächst mit dem Flugzeug? Dann bereiten Sie sich gut vor. Es wird anders sein, als Sie es vielleicht gewohnt sind. Lesen Sie hier alle wichtigen Informationen zum Coronavirus und Maastricht Aachen Airport.

Le Coronavirus

Voler actuellement de notre aéroport est être différentes de ce à quoi vous êtes habitué:

Lisez toutes les informations importantes sur le coronavirus et Maastricht Aachen Airport ici. Cliquer ici.

Het indrukwekkende Lourdes

By 31 juli 2018 oktober 18th, 2018 Lourdes

Zelfs als je niet gelovig bent is Lourdes een indrukwekkende plek, niet in de laatste plaats door de prachtige omgeving: de stad ligt in het zuiden van Frankrijk op de uitlopers van de Pyreneeën. Desalniettemin zullen de meeste reizen naar Lourdes spirituele reizen zijn. Lourdes werd namelijk een wereldberoemde pelgrimsstad door de verschijningen van Maria aan een boerenmeisje in 1858. Lourdes wordt jaarlijks door 6 miljoen pelgrims bezocht en is na Parijs de stad met de meeste hotelovernachtingen van Frankrijk.

Toch zijn er ook toeristen die Lourdes bezoeken zonder religieuze reden. Het is een typisch Pyrenees stadje, sfeervol vanwege het culturele erfgoed en omringd door een prachtige natuur. De ligging aan de voet van de Pyreneeën is natuurlijk de ideale uitvalsbasis voor wandelaars, maar er worden ook veel buitensporten beoefend zoals watersporten, golfen en paardrijden.

Natuurlijk trekt Lourdes met name toeristen aan met een religieuze achtergrond, vandaar de belangrijkste hoogtepunten van het Heiligdom op een rij:

– De Grot van Massabielle: de plek waar de maagd Maria in 1858 verscheen aan een 14jarig meisje uit Lourdes.
– De Rozenkransbasiliek, met beroemde Venetiaanse mozaïeken
– Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes
– De basiliek van Sint Pius X
– Chateau fort de Lourdes: een fort en museum over de Franse en Spaanse geschiedenis van de Preneeën.
– De tocht naar de bergtop Pic du Jer; vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de Pyreneeën.