Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Het indrukwekkende Lourdes

By 31 juli 2018oktober 18th, 2018Lourdes

Zelfs als je niet gelovig bent is Lourdes een indrukwekkende plek, niet in de laatste plaats door de prachtige omgeving: de stad ligt in het zuiden van Frankrijk op de uitlopers van de Pyreneeën. Desalniettemin zullen de meeste reizen naar Lourdes spirituele reizen zijn. Lourdes werd namelijk een wereldberoemde pelgrimsstad door de verschijningen van Maria aan een boerenmeisje in 1858. Lourdes wordt jaarlijks door 6 miljoen pelgrims bezocht en is na Parijs de stad met de meeste hotelovernachtingen van Frankrijk.

Toch zijn er ook toeristen die Lourdes bezoeken zonder religieuze reden. Het is een typisch Pyrenees stadje, sfeervol vanwege het culturele erfgoed en omringd door een prachtige natuur. De ligging aan de voet van de Pyreneeën is natuurlijk de ideale uitvalsbasis voor wandelaars, maar er worden ook veel buitensporten beoefend zoals watersporten, golfen en paardrijden.

Natuurlijk trekt Lourdes met name toeristen aan met een religieuze achtergrond, vandaar de belangrijkste hoogtepunten van het Heiligdom op een rij:

– De Grot van Massabielle: de plek waar de maagd Maria in 1858 verscheen aan een 14jarig meisje uit Lourdes.
– De Rozenkransbasiliek, met beroemde Venetiaanse mozaïeken
– Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes
– De basiliek van Sint Pius X
– Chateau fort de Lourdes: een fort en museum over de Franse en Spaanse geschiedenis van de Preneeën.
– De tocht naar de bergtop Pic du Jer; vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de Pyreneeën.