Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

 

Altijd al eens een kijkje willen nemen op onze luchthaven? 20 mei zetten wij onze deuren wagenwijd open voor publiek. In onze passagiersterminal ontmoet je Corendon, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Vista College, Kupers en verschillende andere partijen waar wij mee samenwerken. Op het platform waar normaal de passagiers aan boord gaan van hun vlucht, ga je zelf aan boord van een vliegtuig of stap je in een crashtender van de brandweer. Klik hier voor een plattegrond.

Aanmelden

Maastricht Aachen Airport nodigt jou uit voor de Burendag. Een dag waarop wij graag aan jong en oud laten zien wat we allemaal in huis hebben, welke bedrijven en partners afhankelijk zijn van onze luchthaven en welke werkzaamheden er plaatsvinden aan onze start- en landingsbaan. Deelname aan de Burendag is gratis, maar kan enkel via inschrijving. Er is plek voor een maximaal aantal bezoekers, verspreid over 6 tijdblokken. Om 10.00 uur gaat de Burendag van start.

De Burendag vindt plaats in onze terminal, vertrekhal én platform Alfa.

In onze terminal presenteren diverse partijen zich aan de bezoekers. Denk hierbij aan Corendon, Kupers, LVNL, Vista College en het Gr8 Hotel Maastricht. Zo kun je informatie krijgen over vertrek- en aanvliegroutes, vacatures op de luchthaven, onze bestemmingen en kun je zelfs een vakantie of vlucht boeken. Kinderen krijgen de mogelijkheid om een knuffeltje in te checken bij onze grondstewardessen, het Vista College zorgt voor een onvergetelijke VR experience waarbij je zelf als marshaller een vliegtuig parkeert en het restaurant is geopend.

Om op platform Alfa te komen, ga je door de securitycheck. Laat daarom overbodige spullen thuis; je wordt gecontroleerd alsof je op vakantie gaat. Na de securitycheck kom je in de vertrekhal. Ook hier is een klein restaurant geopend en kun je genieten van een kopje koffie of een stukje Limburgse vlaai. Tevens zijn de winkels in de vertrekhal geopend.

Op ons Alfa platform kijk je je ogen uit. Er worden een aantal vliegtuigen geparkeerd, de brandweer geeft uitleg over de crashtenders en je kunt ons afhandelingsmaterieel van dichtbij bekijken. Daarnaast staat de Koninklijke Marechaussee en de Luchtvaartpolitie met voertuigen en motoren op het terrein om uitleg te geven over het werk van de diensten op de luchthaven en is er een speurhond van de Douane aanwezig. Het is zelfs mogelijk om een vliegtuig van binnen te bekijken. Ook krijg je de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen (per bus) langs de start- en landingsbaan die op dat moment door aannemer Dura Vermeer gerenoveerd wordt. De rondleidingen starten om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30. De opstapplaats voor de rondleiding bevindt zich op Platform Alfa (zie plattegrond, nummer 20).

Let op! Wil je deelnemen aan de Burendag? Schrijf jezelf en jouw familieleden dan in voor een tijdblok naar keuze. Als jouw inschrijving succesvol is verwerkt, zie je een groen scherm met daarop een aanmeldbevestiging ‘jouw inschrijving is succesvol verwerkt!’ We werken tijdens de Burendag met een namenlijst. Neem daarom van iedere deelnemer een geldig legitimatiebewijs mee. Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van het door jou gekozen tijdblok naar de luchthaven. Je kunt alleen tijdens het door jou gekozen tijdblok door de securitycheck!

De eindtijd van het door jou gekozen tijdblok, is de uiterlijke tijd dat je door de securitycheck moet gaan (zie plattegrond). Vervolgens mag je zo lang als je zelf wil op het platform blijven.

Aanmelden Burendag 20 mei 

10.00 – 11.00

11.00 – 12.00 

12.00 – 13.00

13.00 – 14.00 

14.00 – 15.00 

15.00 – 16.00 (vol!)

Zijn alle tijdblokken vol? Dan kun je helaas niet meer airside. In onze passagiersterminal is ook van alles te doen en je kunt vanuit het panoramaterras een groot deel van de luchthaven bekijken.

Parkeren kan gratis op P1. Vervolgens loop je naar de ingang van onze terminal. Het adres: Vliegveldweg 90, 6199 AD Maastricht-Airport.

Tot dan!