Coronavirus

Momenteel gaat vliegen vanaf onze luchthaven iets anders dan je misschien gewend bent:

Lees hier alle belangrijke informatie over het Coronavirus en Maastricht Aachen Airport. Klik hier.

Coronavirus

Will you be traveling by plane soon? Then prepare yourself properly. Things are different than you might be used to. Read all important information about the Coronavirus and Maastricht Aachen Airport here. Click here

Coronavirus

Reisen Sie demnächst mit dem Flugzeug? Dann bereiten Sie sich gut vor. Es wird anders sein, als Sie es vielleicht gewohnt sind. Lesen Sie hier alle wichtigen Informationen zum Coronavirus und Maastricht Aachen Airport.

Le Coronavirus

Voler actuellement de notre aéroport est être différentes de ce à quoi vous êtes habitué:

Lisez toutes les informations importantes sur le coronavirus et Maastricht Aachen Airport ici. Cliquer ici.

Doorstart

By 12 maart 2021 maart 18th, 2021 Omwonenden

Gistermiddag heeft een Airbus 330 omstreeks 14.31 uur een doorstart gemaakt op Maastricht Aachen Airport. Vlak voor de ‘touchdown’ besloot de crew hiertoe na hinder te hebben ondervonden van een harde windstoot.

Na deze afgebroken landing zetten de piloot het toestel bij de tweede poging zonde problemen aan de grond.

Twee weken geleden maakte een Boeing 777 een doorstart op de luchthaven. De oorzaak was toen dat de staart van een eerder geland toestel zich nog binnen de ‘holding’ bevond. Dit is een gebied van 150 meter aan weerszijde van de as van de landingsbaan dat Maastricht Aachen Airport aanhoudt als obstakelvrije zone voor veilig gebruik van het ILS (Instrumental Landing system).

Een doorstart, ook wel go-around of missed approach genoemd, is het afbreken van de eindnadering door een vliegtuig. In plaats van te landen, klimt het vliegtuig opnieuw naar een beperkte hoogte om vervolgens opnieuw volgens de procedures te landen (Bron: lvnl.nl)