Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Maastricht Aachen Airport en de toeristische sector: een logische versterking

By 12 oktober 2019Omwonenden

Toeristische ondernemers in het Heuvelland vrezen dat de groei van MAA ten koste gaat van de rust en natuur die toeristen juist hier op komen zoeken. Hoe staat Maastricht Aachen Airport hierin? Jos Roeven ging afgelopen zondag het gesprek aan met Wynand Vogels, ex-toeristische ondernemer, agrariër en bestuurslid van Visit Zuid-Limburg.

De voornaamste boodschap van Jos Roeven in deze hele discussie is dat toerisme en vliegverkeer een logische versterking van elkaar zou moeten en kunnen zijn. En als dat op dit moment onvoldoende het geval is, moeten we met elkaar in gesprek om te onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken.
MAA is net als de toeristische sector van grote waarde voor de provincie Limburg. Niet alleen economisch, maar ook maatschappelijk. Er bestaat voor ons geen tegenstelling tussen et Limburgse toerisme en de activiteiten van de luchthaven. Het toerisme floreert als nooit tevoren en ook met de luchthaven gaat het goed.

En het toerisme omvat meer dan alleen het verblijfstoerisme zoals hotels en campings. Ook reisbureaus behoren tot deze sector en die hebben vooral baat bij de ontwikkelingen van Maastricht Aachen Airport.
Wil je het hele programma terugluisteren? Dat kan hier