Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Oefening Koninklijke Marechaussee tijdens sluiting Maastricht Aachen Airport

By 15 mei 2023mei 23rd, 2023Geen categorie, Omwonenden

Maastricht Aachen Airport is van 8 mei tot en met 30 juni gesloten voor vliegverkeer vanwege renovatiewerkzaamheden aan de start- en landingsbaan. De Koninklijke Marechaussee (KMar), die belast is met de politietaken op en rond de luchthaven, gebruikt deze periode samen met ketenpartners voor enkele oefeningen Conflict- en Crisisbeheersing (CCB). Tijdens de oefeningen wordt een crisisscenario gesimuleerd, om goed voorbereid te zijn op een eventuele ramp. Ook wordt hierbij gebruik gemaakt van simunition/knalpatronen in het terminalgebouw. Dit onderdeel van de oefening kan opgemerkt worden door voorbijgangers. Het terrein is tijdens de oefeningen niet toegankelijk voor publiek.   

De oefeningen vinden plaats in de week van 15 en 22 mei en in de week van 5 en 12 juni in het (passagiers)terminalgebouw van Maastricht Aachen Airport.