Coronavirus

Momenteel gaat vliegen vanaf onze luchthaven iets anders dan je misschien gewend bent:

Lees hier alle belangrijke informatie over het Coronavirus en Maastricht Aachen Airport. Klik hier.

Coronavirus

Will you be traveling by plane soon? Then prepare yourself properly. Things are different than you might be used to. Read all important information about the Coronavirus and Maastricht Aachen Airport here. Click here

Coronavirus

Reisen Sie demnächst mit dem Flugzeug? Dann bereiten Sie sich gut vor. Es wird anders sein, als Sie es vielleicht gewohnt sind. Lesen Sie hier alle wichtigen Informationen zum Coronavirus und Maastricht Aachen Airport.

Le Coronavirus

Voler actuellement de notre aéroport est être différentes de ce à quoi vous êtes habitué:

Lisez toutes les informations importantes sur le coronavirus et Maastricht Aachen Airport ici. Cliquer ici.

Ontdek veelzijdige Mallorca

By 16 augustus 2018 oktober 18th, 2018 Mallorca

De meesten kennen Palma de Mallorca natuurlijk van de kroegjes in de avond en ’s middags luieren op het strand. Maar Palma biedt zoveel meer: culturele bezienswaardigheden, een prachtig strand, mooie winkels en heel veel flair. Kom en ontdek Palma, je wordt zeker weten verrast. Wat mag je verwachten? Hier een tipje van de sluier.

Een strand om bij weg te dromen…
Als zonliefhebber word je in Palma de Mallorca zeker niet teleurgesteld. Het zandstrand van maar liefst 6 kilometer geldt als langste strand van dit Balearen eiland. Droom heerlijk weg in een van de schilderachtige baaitjes en neem een frisse duik in het turquoise blauwe water. Het strand van Palma is verdeeld in 16 verschillende secties, waarvan sectie 6 zich vlak naast de bekende feestplaats ligt. Parallel aan het strand loopt een promenade waar je kunt flaneren en shoppen bij de ontelbare kiosken en winkeltjes. En natuurlijk is er geen gebrek aan restaurantjes en terrasjes. Maar langs de mooie kustlijn zijn zeker ook genoeg plekjes te vinden waar het wat rustiger vertoeven is. Reis je met kleine kinderen? Dan is het geleidelijk aflopende strand met het ondiepe water ideaal.

Zeker een bezoekje waard, de La Seu kathedraal
Bezoek je Palma, dan mag een bezoek aan de La Seu kathedraal zeker niet ontbreken. Door de bijzondere lichtinval komt een prachtig kleurenspel tevoorschijn waardoor de kathedraal terecht de naam Kathedraal van het Licht draagt. De kathedraal is gebouwd in de voor Mallorca typische Catalaans-Gotische stijl. Door haar mooie uitzicht over de stad, het gebrandschilderde glas en haar bouwstijl is deze kathedraal het meest imposantste bouwwerk van Palma de Mallorca. De kathedraal is dagelijks geopend, er geldt wel een entreeprijs.

De haven van Palma
De haven van Palma ligt midden in de stad en wordt aan beide zijden omringd door een promenade waardoor je heerlijk kunt slenteren door de haven en luxe jachten kunt bewonderen. Naast aanmerende cruiseschepen, liggen hier ook veel kleinere boten. Te voet is het langs de haven ongeveer 3,5 km lopen naar het centrum van de stad. Het centrum van Palma bevindt zich in de kern van de Oude Stad. Deze staat bekend om haar smalle, geplaveide steegjes, trapjes en bijzondere pleintjes. Tip: neem een kaart mee van de stadskern want je verdwaalt gemakkelijk. Al wordt je dan wel getrakteerd op bijzondere plekjes in de stad.