Coronavirus

Momenteel gaat vliegen vanaf onze luchthaven iets anders dan je misschien gewend bent:

Lees hier alle belangrijke informatie over het Coronavirus en Maastricht Aachen Airport. Klik hier.

Coronavirus

Will you be traveling by plane soon? Then prepare yourself properly. Things are different than you might be used to. Read all important information about the Coronavirus and Maastricht Aachen Airport here. Click here

Coronavirus

Reisen Sie demnächst mit dem Flugzeug? Dann bereiten Sie sich gut vor. Es wird anders sein, als Sie es vielleicht gewohnt sind. Lesen Sie hier alle wichtigen Informationen zum Coronavirus und Maastricht Aachen Airport.

Le Coronavirus

Voler actuellement de notre aéroport est être différentes de ce à quoi vous êtes habitué:

Lisez toutes les informations importantes sur le coronavirus et Maastricht Aachen Airport ici. Cliquer ici.

Testfase vervanging APU Maastricht Aachen Airport uitgesteld

By 16 maart 2020 Omwonenden

De eerste pre-conditioned air unit (PCA) die het gebruik van de APU’s (hulpmotor in jet vliegtuigen) minimaliseert is geleverd. De ingebruikname is echter als gevolg van het coronavirus uitgesteld. De geplande instructies, nodig om de PCA te kunnen bedienen is geannuleerd. De instructeurs mogen in verband met het virus niet van Denemarken naar Nederland afreizen. Hierdoor verschuift de planning én de ingebruikname van de PCA. We kunnen pas een nieuw moment plannen voor de instructies zodra de restricties als gevolg van het coronavirus worden versoepeld. Zodra een nieuwe planning bekend is, maken we deze bekend. Het streven is nu om alles medio mei operationeel te hebben.

Om de overlast van de APU voor de koeling en verwarming van de vliegtuigen tot een minimum te beperken worden de maatregelen zoals ze nu gelden verlengd:

  • Maximaal 15 minuten voor start en na landing mag de APU gebruikt worden
  • In geval van noodzaak voor de lading alleen met toestemming van de havendienst
  • Bij het bepalen van de parkeerposities wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het ontlasten van platform Oost.