Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Testfase vervanging APU Maastricht Aachen Airport uitgesteld

By 16 maart 2020Omwonenden

De eerste pre-conditioned air unit (PCA) die het gebruik van de APU’s (hulpmotor in jet vliegtuigen) minimaliseert is geleverd. De ingebruikname is echter als gevolg van het coronavirus uitgesteld. De geplande instructies, nodig om de PCA te kunnen bedienen is geannuleerd. De instructeurs mogen in verband met het virus niet van Denemarken naar Nederland afreizen. Hierdoor verschuift de planning én de ingebruikname van de PCA. We kunnen pas een nieuw moment plannen voor de instructies zodra de restricties als gevolg van het coronavirus worden versoepeld. Zodra een nieuwe planning bekend is, maken we deze bekend. Het streven is nu om alles medio mei operationeel te hebben.

Om de overlast van de APU voor de koeling en verwarming van de vliegtuigen tot een minimum te beperken worden de maatregelen zoals ze nu gelden verlengd:

  • Maximaal 15 minuten voor start en na landing mag de APU gebruikt worden
  • In geval van noodzaak voor de lading alleen met toestemming van de havendienst
  • Bij het bepalen van de parkeerposities wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het ontlasten van platform Oost.