Skip to main content

Vrachtverkeer als gevolg van corona crisis

By 23 maart 2020Omwonenden

Iedereen merkt de gevolgen van de coronacrisis. Omwonenden van de luchthaven, gezien vragen die we krijgen en wij ook. Er zijn nagenoeg geen passagiersvluchten meer. Ook niet op andere luchthavens. Dit betekent onder andere dat vracht, die normaal gesproken met passagiersvliegtuigen mee ging, nu met vrachtvliegtuigen (full freighters) vervoerd wordt. En dit vrachtverkeer wordt verdeeld over de beschikbare luchthavens. Er zijn dus bijna geen passagiersvluchten meer van en naar onze luchthavens. Wel is er meer vrachtverkeer dan we gewend zijn in deze periode.

Het vrachtverkeer dat momenteel van en naar Maastricht Aachen Airport vliegt, vervoert voornamelijk levensmiddelen, medische apparatuur, medische instrumenten en medicijnen. De medische vrachten die nu verscheept worden zijn voornamelijk bestemd voor behandelingen van trauma of corona. Want dat is het waar de medische wereld momenteel om draait.

We behoren als luchthaven tot de vitale sectoren. Dat betekent dat er in tijden van crisis een beroep op ons wordt gedaan om onze operatie door te laten gaan. Omdat bij verstoring of uitval de economische en maatschappelijke gevolgen te groot zouden zijn. Er wordt momenteel veel van ons en onze mensen gevraagd. Veel mensen zoeken nu de veiligheid van hun huizen op en vermijden sociale contacten zo veel als mogelijk. Een groot deel van onze medewerkers is nu op de luchthaven aan het werk. Zij zetten zich in met alles wat ze in zich hebben. Om ervoor te zorgen dat die medische apparatuur en instrumenten daar komen waar ze nu hard nodig zijn.

Maar ook bijvoorbeeld de groente, fruit of vis. Het is onze taak om de bevoorrading door te laten gaan. Zodat andere processen niet verstoord raken.

Daar gaat nu onze aandacht, tijd en energie naar toe. Andere (bedrijfs)activiteiten staan voor onbepaalde tijd op een lager pitje. Wij rekenen op ieders begrip voor deze zeer ongebruikelijke situatie. Ook voor de andere vitale sectoren. En we rekenen op ieders medewerking in het bestrijden van dit virus. Volg de maatregelen die de overheid voorschrijft.