Skip to main content

40 showpaarden landen op Maastricht Aachen Airport

By 20 juli 2019Nieuws

In totaal 40 paarden kwamen vandaag aan met de Saudia op Maastricht Aachen Airport. De paarden kwamen terug nadat ze drie weken lang optraden in 14 shows van het Duitse Mondwond Entertainment.

The Magic Dream
De show bestond uit 40 paarden, 17 ruiters, 8 dansers en 35 crew members. De paarden kwamen uit diverse Europese landen. Paardentrainster Kerstin Brein: ‘Voor een show als deze komen de paarden gedurende drie weken bij elkaar om te trainen om vervolgens meteen te starten met hun ‘tournee’.

Dierentransport
Joseph Assaf van Fly with me verzorgt al jaren internationale paardentransporten. ‘Bij een transport als dit zijn zoveel verschillende partijen betrokken. Van transporteurs, tot agenten, tot vliegmaatschappijen. Het is een ingewikkelde logistieke operatie, om de paarden zo comfortabel en snel mogelijk van A naar B te krijgen. Er wordt alles aan gedaan om te voorkomen dat de paarden onnodig lang over de reis doen’, vertelt Joseph.

Snel en centraal
Zo schakelt Fly with me voor een transport als dit weer een agent in gespecialiseerd in het luchttransport van dieren. Het Britse InstoneAir. Jeremy Instone: ‘We kiezen voor Maastricht Aachen Airport omdat ze bekend staan als ‘paardvriendelijke’ luchthaven. Het inklaren en de controle door de NVWA gaat hier snel en de luchthaven ligt zeer centraal.’ Maastricht Aachen Airport is van alle (lucht)havens samen met Schiphol het enige punt waar in Nederland levende dieren zoals paarden, runderen en dierentuindieren de EU binnen mogen.