Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

6 juni Enginerun Boeing 747

By 5 juni 2018oktober 18th, 2018Nieuws, Omwonenden

Maastricht Aachen Airport, 5 juni 2018 – Woensdagochtend 6 juni, worden de motoren van de Boeing 747 die in november van de baan raakte, getest. Deze final check vindt plaats in de ochtend. Van 8 tot 9 uur wordt getest op hetzelfde platform waar de Boeing sinds november in een speciale tent gerepareerd werd. Van 9 tot 12 uur gebruikt het toestel de start- en landingsbaan voor de laatste controle. Deze controle houdt in dat de motoren op 100% gaan draaien. Deze tests kunnen geluidsoverlast voor de directe omgeving veroorzaken.

De Boeing van ACT Airlines raakte 11 november vorig jaar ’s avonds van de baan, nadat de piloot een storing in de motoren had ontdekt. Hierop werd de start afgebroken en schoot het vliegtuig enkele meters van de baan. De luchthaven is hierdoor tot de avond erna gesloten geweest voor alle verkeer.

De reparatie van het toestel heeft enkele maanden in beslag genomen. De te vervangen onderdelen zijn eerst gedemonteerd, waarna ze opgestuurd zijn naar de fabriek van Boeing in de Verenigde Staten om als basis te dienen voor een mal. Op basis van deze mal zijn de nieuwe onderdelen geproduceerd die vervolgens weer terug naar Maastricht Aachen Airport vervoerd werden.

Als de tests woensdagochtend goed verlopen, vertrekt het toestel een dag later. Niet met het logo van Saudi Cargo deze keer. Aangezien hun leasecontract is afgelopen, verlaat het toestel Nederland onder de vlag van ACT Airlines. Na ruim een week is het platform zelf dan weer volledig beschikbaar voor Maastricht Aachen Airport.