Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

ACN Maastricht opgericht

By 14 december 2023Geen categorie, Nieuws

Bedrijven op en rond Maastricht Airport bundelen hun krachten

Brancheorganisatie Air Cargo Netherlands start een dependance voor bedrijven die actief zijn in de luchtvrachtketen in de regio Maastricht. Dit gebeurt op initiatief van een tiental bedrijven die vinden dat hun belangen niet goed zichtbaar waren in de discussie over de toekomst van Maastricht Airport. De Zuid-Limburgse cargo community moet de logistieke luchtvrachtmarkt op en om Maastricht Airport wereldwijd een gezicht geven.  

Kartrekker Arjan Hage van MLS: ‘Luchthaven Maastricht is gelegen in een zeer ondernemende regio met een sterk internationale focus. Als lokale ondernemer ben ik ervan overtuigd dat als we hier in de regio onze krachten op het gebied van luchtvracht bundelen, dit goed is voor ons, voor de regio én voor de luchthaven.

Door samen op te trekken vergroten we de internationale zichtbaarheid van de luchtvrachtmarkt in de regio van Maastricht Aachen Airport. En versterken we de logistieke kracht van Zuid-Limburg als logistieke hotspot.’ 

ACN Managing Director Maarten van As is verheugd over deze stap: ‘Maastricht Aachen Airport is strategisch gelegen in de Euregio en heeft zich de afgelopen jaren bewezen als tweede vrachtluchthaven van Nederland. De luchthaven is de basis van een logistiek ecosysteem in deze regio dat sterker kan worden als luchthaven, lokale expediteurs en logistieke partners de krachten bundelen. Daarnaast liggen er kansen in afstemming van logistieke processen en systemen met luchthaven Schiphol waarbij ACN een verbindende rol op zich wil nemen.’

13 december viert ACN Maastricht de start van de cargo community met een openingsbijeenkomst in Beek samen met een 30-tal leden en aspirant-leden. Expediteur, truckers, afhandelaars, airlines en logistieke dienstverleners zijn reeds vertegenwoordigt en de deur staat open voor relevante overheidsdiensten. Arjan Hage: ‘Buiten het elkaar leren kennen en het versterken van de identiteit van de Zuid-Limburgse luchtvrachtketen biedt deze samenwerking ons kansen om processen beter op elkaar aansluiten en werkwijzen efficiënter te maken. Want als je elkaars belangen kent, kun je elkaar helpen en versterken.’ 

Over ACN Maastricht

Air Cargo Netherlands Maastricht heeft als doel de luchtvrachtindustrie rondom Maastricht Aachen Airport verder te ontwikkelen.

 Partijen die actief zijn in de luchtvracht rondom Maastricht Aachen Airport werken samen in het aantrekken van luchtvracht, het optimaliseren van de processen en een gezamenlijke profilering van de regio als logistieke hotspot voor luchtvracht.