Skip to main content

Alicante op z’n best

By 16 augustus 2018oktober 18th, 2018Alicante

Alicante heeft geschiedenis, cultuur, gastronomie én een lange boulevard. De hoofdstad van de provincie Alicante ligt aan de Costa Blanca en is met 322.673 inwoners de op één na grootste stad van de autonome regio Valencia.

Het oude stadscentrum kent twee verschillende wijken, Casco Antiguo en El Barrio. Casco Antiguo is het oudste gedeelte van de stad met kleine straatjes en pleintjes. Je vindt hier onder meer het Kasteel van Santa Bárbara, het grote plein Plaza del Ayuntamiento, de voedselmarkt Mercado Central en het stadstheater.

Casco Antiguo ligt tussen Rambla Méndez Núñez en de berg Benacantil. De wijk El Barrio staat bekend om haar kleurrijke huizen, smalle straatjes en trappetjes. Omdat de wijk aan een berg ligt en omhoog loopt, heb je vaak een schitterend uitzicht.

Het fijne aan Alicante is dat de stad direct aan zee ligt. Naast het strand vind je de Rambla Méndez Núñez, de promenade van de stad. Dit is de meest kenmerkende plek van Alicante. Je kunt hier een wandeling maken tot de haven, een drankje doen op één van de terrasjes of langs de kraampjes slenteren. Er zijn in Alicante ruim voldoende mogelijkheden om te overnachten, of je nu van luxe en design houdt of gewoon een goedkope slaapplaats zoekt.