Skip to main content

Coronavirus

By 13 maart 2020april 20th, 2020Nieuws

We houden de situatie rondom het coronavirus goed in de gaten en volgen de adviezen van de overheid, het RIVM en de GGD op. Daarnaast staan we in nauw overleg met de Veiligheidsregio Limburg-Zuid.

Om het risico op verdere verspreiding te beperken, vragen wij reizigers en medewerkers om de volgende maatregelen in acht te nemen:

    • Was regelmatig je handen.
    • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog of een papieren zakdoek.
    • Gebruik alleen papieren zakdoekjes.
    • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere personen
    • Blijf binnen bij verkoudheid, hoesten of koorts

Op dit moment vinden er geen controles plaats op bijvoorbeeld koorts. Indien RIVM de richtlijnen met betrekking tot dit onderwerp of andere onderwerpen wijzigt, nemen wij dit over.

Corendon annuleert met directe ingang alle vakantievluchten. Lees er hier meer over. Voor passagiers naar Malta geldt dat ze bij aankomst meteen in quarantaine dienen te gaan. Lees hier.

Maastricht Aachen Airport blijft gewoon open. Het heeft geen zin om contact met ons op te nemen. Als wij meer informatie hebben, delen wij dit hier en via onze website.

De meest actuele informatie over het Coronavirus vind je op de site van het RIVM.

Update 18-03-2020

Nederland sluit de grenzen voor mensen van buiten Europa. Het gaat om een inperking voor alle niet noodzakelijke reizen van personen vanuit derde landen naar Europa (alle EU-lidstaten, alle leden van Schengen en het VK) om de verspreiding van het COVID19 virus tegen te gaan. Dit betekent dat personen die niet onder de volgende uitzonderingspositie vallen, Nederland niet binnenkomen. Lees hier verder.

Update 19-03-2020

De vluchten naar Alicante en Malta (Ryanair) van 27 maart zijn geannuleerd. Neem voor vragen over vluchten van Ryanair contact op met Ryanair of houd hun website in de gaten.